Cartofi cu usturoi la tigaie - reteta rapida si delicioasa

O reteta simpla si rapida de cartofi cu usturoi la tigaie, perfecta pentru un pranz rapid sau o cina gustoasa! Acest preparat imbina gustul crocant al cartofilor cu aroma bogata a usturoiului, oferind o savoare deosebita.

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa
Cartofi cu usturoi la tigaie - reteta rapida si delicioasa

Ingrediente

  • 700 g cartofi
  • 3-4 linguri de ulei
  • 2-3 fire de usturoi verde
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Mod de preparare

Reteta de cartofi cu usturoi la tigaie o pregatesc destul de des. In functie de sezon, folosesc usturoi verde, uscat sau chiar praf. Sunt deliciosi simpli, alaturi de diverse salate, muraturi, sosuri sau ca garnitura alaturi de o friptura rumena.

Curatam cartofii si ii taiem cuburi sau felii grosute. Ii punem la fiert pentru maxim 5 minute la foc mic sau pana cand sunt aproape gatiti.

Intr-o tigaie incingem uleiul si transferam cartofii scursi de apa. Ii condimentam usturoi verde ( uscat sau praf), sare si piper.

Gatiti cartofii cateva minute, scuturand tigaia din cand in cand. Cand s-au rumenit frumos, opriti focul si presarati pratrunjel proaspat tocat.

Alaturi de cartofii cu usturoi va recomand o salata de varza proaspata sau o salata de morcovi.

Dar si o salata de primavara merge de minune. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise