Iti doresti coaste de porc fragede, rumene si pline de savoare? Descopera reteta noastra simpla si delicioasa pentru coaste la cuptor, perfect condimentate pentru o masa gustoasa si savuroasa.
Pregatirea coastelor:
Curata membrana albicioasa de pe partea interioara a coastelor (ajuta la o textura mai frageda).
Amesteca uleiul de masline cu boiaua afumata, usturoiul granulat, ceapa granulata, sarea, piperul, cimbrul, chilli-ul si zaharul brun.
Freaca bine coastele cu acest amestec si lasa-le la marinat cel putin 2 ore (ideal peste noapte, la frigider).
Coacerea lenta pentru fragezime:
Preincalzeste cuptorul la 150°C.
Asaza coastele intr-o tava, cu partea carnoasa in sus, si acopera-le cu folie de aluminiu.
Toarna 50 ml de otet de mere in tava pentru a ajuta la fragezire.
Lasa la copt timp de 1,5 - 2 ore, pana cand carnea este foarte frageda.
Rumenierea pentru crusta crocanta:
Creste temperatura cuptorului la 220°C (grill sau caldura sus-jos).
Inlatura folia de aluminiu si unge coastele cu sos barbecue (daca folosesti).
Coace-le inca 10-15 minute, pana se rumenesc bine si devin crocante.
Servirea:
Lasa-le sa se odihneasca 5-10 minute inainte de a le taia.
Serveste-le cu cartofi la cuptor, salata de varza sau muraturi asortate. Pofta buna!
Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasaCiorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...
Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasaReteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...
Cartofi noi la tigaieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii