Invata cum sa prepari un sos caramel delicios cu aceasta reteta simpla. Perfect pentru a imbogati orice desert cu o nota dulce si catifelata.
Intr-o tigaie cu fundul gros punem zaharul si-l lasam sa se topeasca la foc mic. Cand s-a caramelizat, adaugam cu atentie smantana pentru frisca si amestecam pentru omogenizare. Adaugam apoi untul si-l incorporam si pe el, apoi sarea. Nu evitati sarea pentru ca va da mai multa savoare sosului caramel, va intensifica si mai mult aroma.
Caramelul este gata si-l puteti transfera intr-un borcan cu capac. Cand s-a racit, il puteti pastra la frigider chiar si doua saptamani.
Poate fi folosit ca topping-uri pentru inghetate, clatite, deserturi la pahar ori prajituri. Dar poate fi folosit si ca baza pentru diverse creme sau insertii pentru delicioase torturi.
Sa va fie de folos!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii