autor:

mihai

» » Salate

Salada de bacalhau com grao(Salata de cod cu naut)

Autor: mihai (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 03 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihai (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 03 august 2011

Ingrediente
500g naut uscat, 500g cartofi noi, 800g peste cod sarat si uscat(fara piele si oase), 5 oua, 1 ceapa mare, 4 cepe verzi, jumatate de ardel rosu, galben si verde, 1 rosie mare, 100g masline fara samburi, 4-5 catei de usturoi, 1 leg. de coriandru verde, l00ml ulei de masline, 30ml otet balsamic, piper si sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Cu 24 de ore punem pestele in apa la desarat si schimbam apa 2-3 ori. La fel punem cu 24 de ore nautul la inmuiat.
In ziua cand preparam salata incepem sa fierbem nautul cu putina sare la oala de presiune timp de 20-25min, si scurgem de apa.
Intr-o cratita fierbem cartofii intregi si ouale dupa care le curatam si le taiem in rondele, iar in alta cratita fierbem codul(4-5min) dupa care se rupe in bucati.
Curatam ceapele si usturoii si taiem in bucatele mici.
Jumatatile de ardei, rosia si maslinele se taie in bucati potrivite.
Intr-un castron pentru salata punem toate ingredientele impreuna cu uleiul de masline, otetul, piper macinat, sare dupa gust si coriandru maruntit.
Amestecam cu grija si dupa 15min. e gata pentru servit.
E o reteta tipica din Portugalia si se serveste mai ales vara alaturi de un vin alb sec, deoarece e o mancare rece.
Va urez pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salada de bacalhau com grao(Salata de cod cu naut)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate cu peste
Salata cu hering in ulei de masline

Salata cu hering in ulei de masline

Se curata,spala si se pregateste heringul la grill cu 50ml ulei de masline. Se taie castravetele

9 voturi    2 comentarii
30 min
Salate cu peste
Salata de ton

Salata de ton

Se fierb ouale tare. Se storc de ulei conserva de ton si de apa gogosarii murati. Gogosarii se

19 voturi    5 comentarii
20 min
Salate cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 august 2011

    Un deliciu!*****Nici nu stiu la ce sa ma uit: la salata sau la farfurie!!!!!! Pentru a obtine boabe de naut de calitate iti recomand urmatoarea reteta: Cu o seara inaintea prepararii se curata boabele de naut de impuritati, se spala bine in mai multe ape si se lasa intr-un bol la inmuiat in apa in care am dizolvat o lingura de bicarbonat de sodiu. A doua zi dimineata se spala din nou cu apa si se mai lasa la inmuiat cca 2 ore; semintele de naut absorb apa si vor creste in volum. Se spala din nou si se pun la fiert intr-o cratita cu apa si ¼ lingurita de bicarbonat de sodiu. Se lasa sa fiarba cca o ora si jumatate, timp in care se mai schimba inca o data apa , pentru a indeparta cojile de la semintele de naut. Nu se pune sare in apa! O seara buna!

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 06 august 2011

    Buna salata minunata ptr vara.

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 05 august 2011

    Se vindea şi în Spania în pieţe bacalao. Are şi julio Iglesias un cântec desprea asta! Bunaă papa!

    • TeoBucatar

      TeoBucatar (Chef de cuisine) , 05 august 2011

      Recunosc, nu am mancat combinatia asta dar daca are peste nu poate sa fie decat bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 500g naut uscat
  • 500g cartofi noi
  • 800g peste cod sarat si uscat(fara piele si oase)
  • 5 oua
  • 1 ceapa mare
  • 4 cepe verzi
  • jumatate de ardel rosu
  • galben si verde
  • 1 rosie mare
  • 100g masline fara samburi
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 leg. de coriandru verde
  • l00ml ulei de masline
  • 30ml otet balsamic
  • piper si sare.

Raporteaza reteta

Retete
de mihai
Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Punem intr-o oala sau cratita mai adanca la prajit usturoiul putin sfaramat in untul amestecat cu

26 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de legume
Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Cartofii se spala, se taie in doua si se lasa in coarja. Morcovii si ciupercile se spala si se lasa

19 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Punem albusurile intr-un lighean si galbenusurile intr-o cratita. Batem galbenusurile, punem zaharul,

16 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Spume si creme dulci

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Un deliciu!*****Nici nu stiu la ce sa ma uit: la salata sau la farfurie!!!!!! Pentru a obtine boabe de naut de calitate iti recomand urmatoarea reteta: Cu o seara inaintea prepararii se curata boabele de naut de impuritati, se spala bine in mai multe ape si se lasa intr-un bol la inmuiat in apa in care am dizolvat o lingura de bicarbonat de sodiu. A doua zi dimineata se spala din nou cu apa si se mai lasa la inmuiat cca 2 ore; semintele de naut absorb apa si vor creste in volum. Se spala din nou si se pun la fiert intr-o cratita cu apa si ¼ lingurita de bicarbonat de sodiu. Se lasa sa fiarba cca o ora si jumatate, timp in care se mai schimba inca o data apa , pentru a indeparta cojile de la semintele de naut. Nu se pune sare in apa! O seara buna!

Adauga reteta
Retete

din Salate cu peste

Salata rucola cu somon si mango Salata rucola cu somon si mango

Spalam somonul si il taiem cubulete. Il condimentam cu sare, piper, paprika afumnata si rozmarin si il lasam 10 minute. Intr-o tigaie,

2 voturi    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
Salata de ton cu iaurt Salata de ton cu iaurt

O gustare foarte buna pentru toti.... O conserva de ton in suc propriu se paseaza si se amesteca cu sare, piper, chili, doua iaurturi

1 vot    0 comentarii
30h
Aperitive
Salata cu macrou afumat