autor:

mihai

» » , , Budinci, Prajituri, Spume si creme dulci

Farofias (Lapte de pasare)

Autor: mihai (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 30 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihai (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 30 decembrie 2011

Ingrediente
1,5 litri lapte, albusuri de la 8 oua, 8 linguri zahar, 1 pachetel(45g)de budinca caramel, coaja de la o lamaie, un betisor de scortisoara si optional praf de scortisoara

Dificultate: Medie Timp: 1h

34 voturi

Mod de preparare

Batem bine albusurile pana nu se mai desprinde de pe fundul lighenasului, adaugam 6 linguri de zahar si amestecam bine cu grija. Incalzim laptele intr-o cratita punem oaja de lamaie si betisorul de scortisoara. Cand laptele incepe sa fiarba, se reduce focul, si cu ajutorul unei linguri introducem in lapte "galuste" de albusuri, lasam sa fiarba in jur de 30 secunde pe fiecare parte.



Ii scoatem cu o spumuiera pe o tavita mai adanca. Adaugam in lapte praful de budinca, 2 linguri de zahar si lasam sa fiarba 2-3 minute. Luam de pe foc cratita si mixam cu blenderul cat sa iasa cremos. Rasturnam crema de lapte deasupra galustelor si lasam sa se raceasca. Inainte de servire se poate pulveriza cu praf de scortisoara dupa gustul fiecaruia. Este o reteta tipica din Portugalia si e foarte buna pentru cei care vor sa faca dieta sau au probleme cu colesterolul. Va urez pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Farofias (Lapte de pasare)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Se pune la foc mic intr-o cratita potrivit de mare laptele cu vanilia.Se bat albusurile la care se

3 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Dulciuri diverse
Bulgarasi cu crema ( Lapte de pasare )

Bulgarasi cu crema ( Lapte de pasare )

Laptele se pune la fiert cu 100 g de zahar si 1 plic zahar vanilat. Intre timp ouale se separa si

10 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 30 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Catalin Calinto , 10 august 2015

    eu am locuit in Portugalia,dar nu stiu sa fie reteta portugheza.cand eram copil facea bunica,si bunica era romanca.

  • Fara foto

    Lex Sed , 09 august 2015

    Lili Ana asa se face corect...ei "pescuiesc in ape tulburi"...prin Portugalia....

  • Fara foto

    StelaNergin Sophie , 11 iulie 2015

    Contine 8linguri de zahar si e PT dieta?CE dieta?de ingrasare?

    • Fara foto

      Lili Ana , 10 iulie 2015

      diferenta este ca noi folosim galbenusurile de la oua,iar aici este praf de budinca ;)

    • Fara foto

      Dana Aldea , 10 iulie 2015

      exact!

    • Fara foto

      Flory Ungureanu , 02 februarie 2015

      doamnelor nu e vorba de 5 litri de lapte este 1,5 litri

    • Fara foto

      Ana Maria Antohe , 24 noiembrie 2013

      nu am mancat niciodata ar trebui sa incerc sa-l prepar si eu

    • Ana_Antohe

      Ana_Antohe (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2013

      nu am mancat niciodata , ar trebui sa incrc

    • Ita_Ciorecan Seracovan

      Ita_Ciorecan Seracovan (Maestru bucatar) , 24 noiembrie 2013

      e foarte gustos,va recomand tutror acest desert...se face usor si are un gust pe care nu-l uiti prea repede...

    • Fara foto

      Monica Iulia Pop , 24 noiembrie 2013

      doamnelor nu e vorba de 5 litri de lapte este 1,5 litri

    • Fara foto

      Bizdiga Mihai , 19 octombrie 2013

      nu am mancat niciodata ar trebui sa incerc sa-l prepar si eu

    • Fara foto

      Bizdiga Mihai , 19 octombrie 2013

      nu am mancat niciodata ar trebui sa incerc sa-l prepar si eu

    • Fara foto

      Paicu Ioana Mihaela , 19 octombrie 2013

      asta am facut-o la 14 ani!

    • Fara foto

      Loredana Cezar , 19 octombrie 2013

      nu e 5 litri de lapte scrie un 1/5 adica un kg jumate de lapte

    • Fara foto

      Maria Nanu , 19 octombrie 2013

      si e vorba de COAJA de lamaie,nu "coarja"

    • Fara foto

      Corina Delczeg , 19 octombrie 2013

      nu stiam ca reteta e portugheza,eu am 47 de ani si mama ne facea lapte de pasare decand eram mica

    • Fara foto

      Gustos Ro , 30 septembrie 2013

      doamnelor nu e vorba de 5 litri de lapte este 1,5 litri

    • Fara foto

      Gustos Ro , 30 septembrie 2013

      doamnelor nu e vorba de 5 litri de lapte este 1,5 litri

    • Fara foto

      Diana Croitoriu Schydlowsky , 29 septembrie 2013

      doamnelor nu e vorba de 5 litri de lapte este 1,5 litri

    • Fara foto

      Antonia Constandache , 28 septembrie 2013

      Sigur e o greseala la mijloc!!! Cu acei 5 litri de lapte, evident!!!

    • Fara foto

      Valy Ancuta , 20 august 2013

      5 litri de lapte inseamna 1/2 galeata. sau este pentru o popota?

    • Fara foto

      Valy Ancuta , 20 august 2013

      esti sigura ca 5 litri de lapte?

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 19 februarie 2013

      Seamana f.bine cu "laptele de pasare" romanesc. Un desert.minunat.Felicitari!

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

      deliciu !

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 11 martie 2012

      e grozav

    • Fara foto

      Liliana Barbu (Chef de cuisine) , 04 martie 2012

      De ce ne place sa fim cosmopoliti? Ne jucam cu cuvintele in defavoarea traditiilor romanesti. Acum 50 de ani mama mea pregatea cel mai bun "lapte de pasare"...Hai sa fim romani, sa nu ne mai ascundem dupa cires!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 26 februarie 2012

      asta e laprele nostru de pasare

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 21 februarie 2012

      La noi, laptele de pasăre se duce femeilor născute, de "plocon"!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 31 decembrie 2011

      In RO se numeste Lapte de pasare E o reteta f veche...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 decembrie 2011

      Delicios!***** La Multi Ani Lidia si Mihai!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

34 voturi

Ingrediente

  • 1,5 litri lapte
  • albusuri de la 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 1 pachetel(45g)de budinca caramel
  • coaja de la o lamaie
  • un betisor de scortisoara si optional praf de scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de mihai
Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Punem intr-o oala sau cratita mai adanca la prajit usturoiul putin sfaramat in untul amestecat cu

26 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de legume
Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Cartofii se spala, se taie in doua si se lasa in coarja. Morcovii si ciupercile se spala si se lasa

19 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Punem albusurile intr-un lighean si galbenusurile intr-o cratita. Batem galbenusurile, punem zaharul,

16 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Spume si creme dulci

Ana_Antohe (Chef de cuisine)

nu am mancat niciodata , ar trebui sa incrc

Adauga reteta
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Pudding cu bezea