* Încãlzeste cuptorul la 180ºC, ventilat.
* Combinã fãina, cacaua, praful de copt si bicarbonatul; în alt vas bate spumã untul topit cu zahãrul, adaugã colorantul tot si esenta de vanilie. Adaugã pe rând câte o lingurã din ingredientele seci si ouãle, bãtând dupã fiecare în parte.
* La urmã, adaugã iaurtul si otetul.
Cu lingura pune din compozitie în formele de hârtie si dã la copt pentru circa de 20 minute.
Se scot si se lasã sã se rãceascã complect, apoi se orneazã cu crema si se decoreazã.
Pentru Crema de unt si vanilie,se pune pe baie de aburi albusele cu zahãrul si se amestecã pânã compozitia se încãlzeste bine, iar zahãrul se topeste complect.
Ia deoparte si bate cu mixerul la viteza cea mai mare circa de 6 minute, sã iasã o cremã firmã si pufoasã.
La viteza medie, adaugã sarea, vanilia si untul putin câte putin,bãtând dupã fiecare in parte.
Trebuie sã isã o cremã omogenã finã.
Dacã vi se taie, puneti imediat la baie de aburi si amestecã ca la maionezã,intr-un minut se va reface complect!
La multi Ani!
www.cozinhaderamona.blogspot.com

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii