Piept de ratã cu gutui si sos de vin de Porto

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Piept de ratã cu gutui si sos de vin de Porto

Ingrediente

  • piept de ratã
  • 1 lingurã ulei de mãsline
  • 100 ml smântânã
  • 100 ml vin de Porto sau Madeira
  • 1 linguritã maizena ( amidon de porumb)
  • 4 gutui
  • sucul de la o lãmâie
  • 1 baton de scortisoarã
  • 100 gr zahãr
  • 1 lingurã unt
  • cimbrisor,sare si piper, curcuma

Mod de preparare

1) Decojeste si scoate semintele gutuilor, pune într-un recipient cu apã si suc de lãmâie sã nu se oxideze.

2) Cresteazã pieptul de ratã si condimenteazã.

3) Pune gutuile la fiert cu zahãrul, scortisoara si apã sã acopere.

4) Se pune untul la topit si se adaugã gutuile la prãjit pe ambele pãrti.

5)Pune la prãjit pieptul cu uleiul de mãsline, cu pielea în jos, când sa rumenit frumos pe ambele pãrti se scoate pe farfuria de servit.

În sosul rãmas de la fripturã se pune maizena, smântâna si vinul de Porto si se lasã sã se îngroase la foc mic.

Serveste pieptul tãiat felii, cu sos de Porto si garnitura de gutui.

Merge si cu garniturã de castane sau cartofi.

Pentru o cinã specialã o recomand cu drag:)

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta