autor:

Piri Piri e Canela

» » , Fripturi, Retete de Craciun

Fripturã de porc la tavã cu portocale si rozmarin

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 19 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 19 octombrie 2011

Ingrediente
2 kg de picior de porc cu os, ulei de mãsline, 1 cãpãtânã de usturoi, 1-2 cepe, vin alb, 1 lãmâie mare, 2 portocale mari, sare groasã, piper mãcinat si boabe, paprika sau sofran indian, 3-4 foi de dafin, rozmarin tocat, cimbru

Dificultate: Medie Timp: 2h

40 voturi

Mod de preparare

Friptura noastrã preferatã, mai ales cã o pregãtesc cu o zi înainte...a doua zi merge direct la cuptor.
Am pregãtit pentru 5 persoane:

1)Mai întâi carnea se cresteazã , eu am cerut la mãcelãrie sã mi-o aranjeze, am ales carne cu os pt. cã e mai suculentã.

2)Separat într-un bol se amestecã usturoiul ca la mujdei cu ulei, sare,piper, paprika, rozmarin, cimbru si foile de dafin pisate.
3)Unge bine carnea cu aceastã pastã, stoarce sucul de lãmâie peste, taie ceapa si portocalele în bucãti groase si adaugã-le la carne si acoperã cu vin.
Acoperã cu folie alimentarã si dã la frigider.
4)A doua zi se dã la cuptor totul si se acoperã cu folie de aluminiu.
Înainte cu 10 minute de final se ia folia sã se rumeneascã frumos.
Se taie carnea felii si se aranjeazã în forma pentru servit, decoratã cu felii de portocalã si rozmarin proaspãt, sosul se poate pune direct peste carne sau strecura si servi separat.
Poftã bunã:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Fripturã de porc la tavã cu portocale si rozmarin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura din piept de curcan

Friptura din piept de curcan

Intr-o oala sub prsiune punem uleiul de masline la incins si condimentele. Adaugam piptul splat

0 voturi    2 comentarii
1h
Fripturi
File de vitel cu garnitura de legume.

File de vitel cu garnitura de legume.

Carnea o condimentam ,cu cimbru ,sare, piper si 3 catei de usturoi tocati marunt si bagam la frigider

9 voturi    6 comentarii
35 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • elise (Chef de cuisine):

    Este deosebita, intr-adevar. Sosul acrisor mai taie din 'greutatea' carnii de porc. Am facut-o de sarbatori, excelenta!

  • 13 comentarii

  • Maciuca Victoria , 23 decembrie 2014

    ,am facut aceasta reteta de marea sarbatoare a craciunului joi dimineata dupa ce vin de la biserica o pun la cuptor pentru masa de craciun am musafiri

  • Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2014

    am facut friptura cu mere,cu visine,caise,prune,ananas,dar nu m-am gandit ca ar merge cu portocale,am sa incerc ca imiplace combinatia carne fructe.

  • Gabriel Congedi , 19 februarie 2014

    ,am facut aceasta reteta de marea sarbatoare a craciunului joi dimineata dupa ce vin de la biserica o pun la cuptor pentru masa de craciun am musafiri

    • Gabriel Congedi , 19 februarie 2014

      ,am facut aceasta reteta de marea sarbatoare a craciunului joi dimineata dupa ce vin de la biserica o pun la cuptor pentru masa de craciun am musafiri

    • Eugenia Dimitriu , 19 februarie 2014

      Spuneti-mi va rog, la ce temperatura si cat timp trebue sa o tin la cuptor? Multumesc.

    • Ada Caldare , 30 octombrie 2013

      portocala pe langa gust absoarbe si grasimea din carnea de porc, portocala nu se mananca ,decat cea cruda

    • Ileana Raicea , 21 septembrie 2013

      deosebita dupa ingrediente

    • Viorel Sebastian Serban-Tanase , 15 iulie 2013

      Cred ca e o nebunie...O sa o prepar cand vin din concediu!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2011

      Abia astept! Mmmmmmmmmmmmm!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2011

      Multumesc, chiar cã e bunã:) Mihai , vã invit la un vin de Alentejo cu o fripturã, dar trebuie sã fie un prânz prelungit...alentejan:))

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2011

      Excelenta si gustoasa aceasta friptura! Merge bine cu cartofi fierti in coarja cu unt si pantrujel tocat si un vin rosu de Alentejo. Felicitari!*****

    • delicious flavours

      delicious flavours (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2011

      ce mix de arome...imi place!

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2011

      F buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

40 voturi

Ingrediente

  • 2 kg de picior de porc cu os
  • ulei de mãsline
  • 1 cãpãtânã de usturoi
  • 1-2 cepe
  • vin alb
  • 1 lãmâie mare
  • 2 portocale mari
  • sare groasã
  • piper mãcinat si boabe
  • paprika sau sofran indian
  • 3-4 foi de dafin
  • rozmarin tocat
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    4 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

am facut friptura cu mere,cu visine,caise,prune,ananas,dar nu m-am gandit ca ar merge cu portocale,am sa incerc ca imiplace combinatia carne fructe.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
pulpe de pui la cuptor