Friptura noastrã preferatã, mai ales cã o pregãtesc cu o zi înainte...a doua zi merge direct la cuptor.
Am pregãtit pentru 5 persoane:
1)Mai întâi carnea se cresteazã , eu am cerut la mãcelãrie sã mi-o aranjeze, am ales carne cu os pt. cã e mai suculentã.
2)Separat într-un bol se amestecã usturoiul ca la mujdei cu ulei, sare,piper, paprika, rozmarin, cimbru si foile de dafin pisate.
3)Unge bine carnea cu aceastã pastã, stoarce sucul de lãmâie peste, taie ceapa si portocalele în bucãti groase si adaugã-le la carne si acoperã cu vin.
Acoperã cu folie alimentarã si dã la frigider.
4)A doua zi se dã la cuptor totul si se acoperã cu folie de aluminiu.
Înainte cu 10 minute de final se ia folia sã se rumeneascã frumos.
Se taie carnea felii si se aranjeazã în forma pentru servit, decoratã cu felii de portocalã si rozmarin proaspãt, sosul se poate pune direct peste carne sau strecura si servi separat.
Poftã bunã:)

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii