Fripturã de porc la tavã cu portocale si rozmarin

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Fripturã de porc la tavã cu portocale si rozmarin

Ingrediente

  • 2 kg de picior de porc cu os
  • ulei de mãsline
  • 1 cãpãtânã de usturoi
  • 1-2 cepe
  • vin alb
  • 1 lãmâie mare
  • 2 portocale mari
  • sare groasã
  • piper mãcinat si boabe
  • paprika sau sofran indian
  • 3-4 foi de dafin
  • rozmarin tocat
  • cimbru

Mod de preparare

Friptura noastrã preferatã, mai ales cã o pregãtesc cu o zi înainte...a doua zi merge direct la cuptor.

Am pregãtit pentru 5 persoane:

1)Mai întâi carnea se cresteazã , eu am cerut la mãcelãrie sã mi-o aranjeze, am ales carne cu os pt. cã e mai suculentã.

2)Separat într-un bol se amestecã usturoiul ca la mujdei cu ulei, sare,piper, paprika, rozmarin, cimbru si foile de dafin pisate.

3)Unge bine carnea cu aceastã pastã, stoarce sucul de lãmâie peste, taie ceapa si portocalele în bucãti groase si adaugã-le la carne si acoperã cu vin.

Acoperã cu folie alimentarã si dã la frigider.

4)A doua zi se dã la cuptor totul si se acoperã cu folie de aluminiu.

Înainte cu 10 minute de final se ia folia sã se rumeneascã frumos.

Se taie carnea felii si se aranjeazã în forma pentru servit, decoratã cu felii de portocalã si rozmarin proaspãt, sosul se poate pune direct peste carne sau strecura si servi separat.

Poftã bunã:)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise