autor:

mihai

» » Mancaruri cu peste

Somon cu orez jasmine

Autor: mihai (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 17 mai 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihai (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 17 mai 2013

Ingrediente
4 file Somon, 300g orez jasmine, 2-3 fire de usturoi verde, 5-6 fasole verde, 1 ardel mic rosu iute, 50ml smantana lichida, faina alba, ulei de masline, piper, sare

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

6 voturi

Mod de preparare

Punem orezul la inmuiat 30 min. inainte de-al prepara. Saram si piperam fileurile de somon. Punem tigaia cu ulei la incins si prajim fileurile trecute prin faina pana se face o crusta fina. Pastram somonul prajit in cuptorul caldut pana e gata orezul. Taiem legumele in bucatele asa cum e in foto, punem o craticioara cu putin ulei de masline la incins, adaugam orezul si-l prajim 2-3min. Adaugam smantana lichida, apa fiarta si preparam orezul comform instructiunilor de pe pachet. Smantana ajuta orezul sa-i dea o culoare alba "vie".Dupa vre-o 10 min. adaugam sarea dupa gust si legumele. Amestecam totul, tragem cratita de pe foc, punem capacul si lasam sa se amestece aromele vre-o 5 min. Asezonati in farfurie somonul cu orezul asa cum e in foto sau dupa preferita voastra. E o reteta usoara, gustoasa si aspectoasa. Ii veti surprinde placut pe oaspeti, mai ales daca e servit cu un vin alb demisec rece. Pofta buna va doresc!
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu orez jasmine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Creveti pane cu mazare pe pat de mamaliguta

Creveti pane cu mazare pe pat de mamaliguta

Luam farfuria, rasturnam mamaliguta din forma, punem peste ea cate 2 linguri de mazare, asezam 4

7 voturi    5 comentarii
3 min
Mancaruri cu peste
somon la gratar

somon la gratar

Se spala bine pestele,fara ai curata solzii,se taie pe burta,si in2-a eventual,pt a avea loc pe grill. Se

3 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mihai , 18 mai 2013

    Orezul Jasmine uneori cunoscut sub numele de orez parfumat thailandez, este o varietate cu bob lung de orez care are o aromă de nucă . Orezul Jasmine este originar din Thailanda are bobul lung, ascutit la varfuri si e lipicios. Acest gen de orez merge bine cu legume si peste.

  • Fara foto

    Bizdiga Mihai , 18 mai 2013

    Delicios!

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 17 mai 2013

    Tot am auzit de orezul acesta. Ce are deosebit? După somon ma prapadesc!

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

6 voturi

Ingrediente

  • 4 file Somon
  • 300g orez jasmine
  • 2-3 fire de usturoi verde
  • 5-6 fasole verde
  • 1 ardel mic rosu iute
  • 50ml smantana lichida
  • faina alba
  • ulei de masline
  • piper
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de mihai
Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Punem intr-o oala sau cratita mai adanca la prajit usturoiul putin sfaramat in untul amestecat cu

26 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de legume
Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Cartofii se spala, se taie in doua si se lasa in coarja. Morcovii si ciupercile se spala si se lasa

19 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Punem albusurile intr-un lighean si galbenusurile intr-o cratita. Batem galbenusurile, punem zaharul,

16 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Spume si creme dulci

mihai

Orezul Jasmine uneori cunoscut sub numele de orez parfumat thailandez, este o varietate cu bob lung de orez care are o aromă de nucă . Orezul Jasmine este originar din Thailanda are bobul lung, ascutit la varfuri si e lipicios. Acest gen de orez merge bine cu legume si peste.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cocktail de creveti
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide