autor:

mihai

» » Supe de carne

Sopa de lentilhas com chourico (Supa de linte cu carnat)

Autor: mihai (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 01 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihai (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 01 mai 2012

Ingrediente
350g linte verzi, 1 carnat tip portughez sau spaniol(chorizo), 1 ceapa mare, 3-4 catei de usturoi, 1 cub de supa concentrata de legume, 3 cepe verzi, 2 foi de dafin, 1 crenguta de cimbru, 1 ardel iute(optional), 3-4linguri ulei de masline, piper si sare

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

7 voturi

Mod de preparare

Punem lintele la inmuiat in apa cu 2-3 ore inainte de a o prepara. Intr-o oala punem uleiul la inchis dupa care prajim timp de 3-4min. ceapa taiata solzisori, bucatele de carnat si ardeiasul tocat(optional). Cand ceapa incepe sa sticleasca adaugam cele 2 foi de dafin, cubul de supa concentrat, lintea scurs de apa si usturoiul frecat cu cimbru si sare. Mai prajim impreuna timp de 1-2min. amestecand din cand in cand dupa care adaugam apa fiarta cu 3 degete deasupra lintei. Fierbem cu capac la foc moderat timp de 10min. pana lintea e fiarta. Tragem oala de pe foc, punem piper, sare(daca mai trebuie) si ceapa verde maruntita. Punem capacul din nou si lasam sa odihneasca timp de 8-10min. Va urez pofta buna si sa nu uitati de paharul de vin rosu!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sopa de lentilhas com chourico (Supa de linte cu carnat)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Galuste infailibile pentru supa

Galuste infailibile pentru supa

Intr-un castronel amestecati oul cu bicarbonatul stins cu otet sau lamaie, 1 lingura de ulei si grisul.

115 voturi    49 comentarii
20 min
Supe de carne
builabesa  Marsilia

builabesa Marsilia

Intr-o cratita se pune uleiul, usturoiul, rosiile, ceapa tocate, sare si piper, se adauga pestele

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 24 iunie 2012

    Foarte buna!*****Ce delicatese am pierdut cat am fost in vacanta!Vin rosu sau bere?Ha ha ha...

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 03 mai 2012

    Cu siguranta o sa o incerc!

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

7 voturi

Ingrediente

  • 350g linte verzi
  • 1 carnat tip portughez sau spaniol(chorizo)
  • 1 ceapa mare
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 cub de supa concentrata de legume
  • 3 cepe verzi
  • 2 foi de dafin
  • 1 crenguta de cimbru
  • 1 ardel iute(optional)
  • 3-4linguri ulei de masline
  • piper si sare

Raporteaza reteta

Retete
de mihai
Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Punem intr-o oala sau cratita mai adanca la prajit usturoiul putin sfaramat in untul amestecat cu

26 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de legume
Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Cartofii se spala, se taie in doua si se lasa in coarja. Morcovii si ciupercile se spala si se lasa

19 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Punem albusurile intr-un lighean si galbenusurile intr-o cratita. Batem galbenusurile, punem zaharul,

16 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Spume si creme dulci

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte buna!*****Ce delicatese am pierdut cat am fost in vacanta!Vin rosu sau bere?Ha ha ha...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de potroace Ciorba de potroace

Se spala bine carnea, apoi se lasa sa se zvante ori se sterg bucatile cu prosoape absorbante. Pipotele se oparesc pentru 1-2 minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole cu ciolan servita in paine Ciorba de fasole cu ciolan servita in paine

Fasolea se curăță de impurități, se pune peste noapte în apa rece pentru a se umfla, asta ca să scadă timpul de fierbere

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Consommé de pui