Punem lintele la inmuiat in apa cu 2-3 ore inainte de a o prepara. Intr-o oala punem uleiul la inchis dupa care prajim timp de 3-4min. ceapa taiata solzisori, bucatele de carnat si ardeiasul tocat(optional). Cand ceapa incepe sa sticleasca adaugam cele 2 foi de dafin, cubul de supa concentrat, lintea scurs de apa si usturoiul frecat cu cimbru si sare. Mai prajim impreuna timp de 1-2min. amestecand din cand in cand dupa care adaugam apa fiarta cu 3 degete deasupra lintei. Fierbem cu capac la foc moderat timp de 10min. pana lintea e fiarta. Tragem oala de pe foc, punem piper, sare(daca mai trebuie) si ceapa verde maruntita. Punem capacul din nou si lasam sa odihneasca timp de 8-10min. Va urez pofta buna si sa nu uitati de paharul de vin rosu!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii