Autor:
mihai (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 01 mai 2012
Ingrediente
350g linte verzi, 1 carnat tip portughez sau spaniol(chorizo), 1 ceapa mare, 3-4 catei de usturoi, 1 cub de supa concentrata de legume, 3 cepe verzi, 2 foi de dafin, 1 crenguta de cimbru, 1 ardel iute(optional), 3-4linguri ulei de masline, piper si sare
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
Mod de preparare
Punem lintele la inmuiat in apa cu 2-3 ore inainte de a o prepara. Intr-o oala punem uleiul la inchis dupa care prajim timp de 3-4min. ceapa taiata solzisori, bucatele de carnat si ardeiasul tocat(optional). Cand ceapa incepe sa sticleasca adaugam cele 2 foi de dafin, cubul de supa concentrat, lintea scurs de apa si usturoiul frecat cu cimbru si sare. Mai prajim impreuna timp de 1-2min. amestecand din cand in cand dupa care adaugam apa fiarta cu 3 degete deasupra lintei. Fierbem cu capac la foc moderat timp de 10min. pana lintea e fiarta. Tragem oala de pe foc, punem piper, sare(daca mai trebuie) si ceapa verde maruntita. Punem capacul din nou si lasam sa odihneasca timp de 8-10min. Va urez pofta buna si sa nu uitati de paharul de vin rosu!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sopa de lentilhas com chourico (Supa de linte cu carnat)" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Supe de carne
Spalam canea bine si o punem intr-o oala cu un praf de sare, la fiert. Indepartam spuma care se formeaza
Legumele
6 voturi
0 comentarii
35 min
Intr-o oala mare se pun aproximativ 4 litri de apa, carnea de pasare si o lingurita de sare. Puneti
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate