autor:

Piri Piri e Canela

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tartã de mere cu stafide si scortisoarã

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 03 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 03 decembrie 2011

Ingrediente
290 gr unt si 300 gr zahãr, 5 ouã si 300 gr fãinã, 1 linguritã de praf de copt, 60 gr stafide, 3 mere, zahãr si scortisoarã purã, 1 gãlbenus, menta

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

7 voturi

Mod de preparare

1) Amestecã bine untul cu zahãrul, adaugã ouãle si fãina cu praful de copt.
Pune stafidele si toarnã într-o formã unsã.

2) Taie merele în felii si dispunele peste blat.
Pudreazã cu zahãr si scortisoarã, unge cu gãlbenusul bãtut si dã la copt.
Se poate servi caldã cu înghetatã, la un ceai sau o cafea merge la fix.
Poftã mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartã de mere cu stafide si scortisoarã" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Cheesecake cu kiwi

Cheesecake cu kiwi

Pregătiţi ingredientele. Fărâmiţaţi biscuitii cu mâna sau cu un blender/robot de bucătărie.Pune-ţi

6 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort Mimoza

Tort Mimoza

Blatul: Batem spuma albusurile cu un praf de sare dupa care adaugam zaharul si continuam sa batem

9 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2011

    Delicioasa!*****

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2011

    Când am timp separ albusele de gãlbenuse, ca aici, si atunci pun jumãtate din cantitatea de albuse înainte de a pune fãina si cealaltã cu fãina; dar în general portughezi le pun întregi, rezultatul e acelasi:)

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2011

    Vã astept:)

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2011

      ramona, esti buna sa detaliezi punctul 1? ca vad in poza albusurile batute.

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2011

      Ce bun! Eu vin cu ceaiul si tu cu tarta, ok?*****

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2011

      e o idee extraordinara! felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

7 voturi

Ingrediente

  • 290 gr unt si 300 gr zahãr
  • 5 ouã si 300 gr fãinã
  • 1 linguritã de praf de copt
  • 60 gr stafide
  • 3 mere
  • zahãr si scortisoarã purã
  • 1 gãlbenus
  • menta

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicioasa!*****

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de vara!