autor:

mihai

» » Mancaruri cu peste

Arroz de Lapas

Autor: mihai (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 10 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihai (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 10 septembrie 2011

Ingrediente
300g Lapas, 1 cana de orez, 4-5 betisoare fructe de mare, 1 ceapa, 3-4 catai de usturoi, 1 lingura de concentrat de tomate, 2 frunze dafin, 1 leg de coriandru verde, 3-4 linguri ulei de masline, piper si sare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Lapas(Patella) sunt din familia molustelor cu cochilia in forma de palarie "vietnamaza" si se gaseste pe stancile Oceanului Atlantic. E o molusca apreciata in bucataria portugheza si se prepara in zeci de feluri de retete.
Lapa se desprinde de stanca cand e reflux cu ajutorul unei pietre printr-o lovitura "soc", se spala, se fierbe in apa pana se desprinde de cochilie si se scoate intestinul de deasupra lapei.
Se poate inlocui in aceasta reteta cu succes, cu oricare molusca ce se gaseste in comert.
Se taie marunt ceapa si usturoii si se calesc impreuna cu frunzele de dafin intr-o cratita cu ulei de masline pana sticlesc.
Adaugam la ceapa, Lapas gata fierte, orezul si concentrat de tomate amestecand 2-3min la foc mare sa se patrunda bine aromele (orezul portugheza nu necesita sa stea in apa inainte de gateala). Adaugam apa fierbinte cat sa acopere orezul cu Lapas de 2 degete si fierbem la foc mediu 10min cat orezul sa fie "a la dente". Punem betisoarele de fructe de mare taiate in bucatele potrivite, coriandru verde taiat marunt, piper, sare dupa gust(sos picant optional) amestecam usor, tragem de pe foc, punem capacul si lasam sa odihneasca si sa se amestece aromele timp de 5-8min.
Se serveste cu salata verde si in compania unui pahar de vin alb demidulce rece ca gheata. Va urez pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Arroz de Lapas" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Plachie de crap

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste. Pestele curatat,spalat si

28 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste
Macrou cu sos de rosii la cuptor

Macrou cu sos de rosii la cuptor

Curatam pestele de intestine, indepartam capetele, cozile si aripioarele si il spalam foarte bine

64 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2011

    o reteta grozava!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2011

    Delicios!!! felicitari pt. prezentare...deja imi lasa gura apã!!!

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2011

    Ce bunătăţi la care doar visăm!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 300g Lapas
  • 1 cana de orez
  • 4-5 betisoare fructe de mare
  • 1 ceapa
  • 3-4 catai de usturoi
  • 1 lingura de concentrat de tomate
  • 2 frunze dafin
  • 1 leg de coriandru verde
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • piper si sare

Raporteaza reteta

Retete
de mihai
Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Punem intr-o oala sau cratita mai adanca la prajit usturoiul putin sfaramat in untul amestecat cu

26 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de legume
Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Cartofii se spala, se taie in doua si se lasa in coarja. Morcovii si ciupercile se spala si se lasa

19 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Punem albusurile intr-un lighean si galbenusurile intr-o cratita. Batem galbenusurile, punem zaharul,

16 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Spume si creme dulci

Marian (Chef de cuisine)

o reteta grozava!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

9 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Cambulă în crustă de cartofi