autor:

Piri Piri e Canela

» » , , Retete de post, Retete vegetariene, Supe de legume

Supã în dovleac

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 28 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 28 noiembrie 2011

Ingrediente
1 dovleac mic, 100 ml ulei de mãsline, 1 ceapã, 4 cãtei de usturoi, 2 cartofi, 2 morcovi, 1Lt si 200 ml apã, sare si piper, 1 legãturã pãtrunjel,coriandru, telinã sau ce vã place

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

4 voturi

Mod de preparare

Aceastã supã am fãcut-o mai demult si nu am ajuns sã o postez aici:)
Sper sã vã placã si sã încercati.

1) Se taie capacul dovleacului, si se curãtã cu grijã de seminte; se scoate cu grijã miezul pt. cã avem nevoie de dovleac pe post de oalã.

2) Miezul de dovleac se taie cubulete, dacã e prea mult miez atunci folositi o parte la supã iar cu alta preparati o prãjiturã...
Se cãleste în ulei ceapa si uturioiul, cartofi, morcovi si dovleacul toate tãiate gros.
Acoperã cu apã, condimenteazã si pune jumãtate din verdeatã.
Lasã la fiert cam 20 min.

2) Redu totul la piure cu blenderul si pune din nou pe foc, pânã fierbe din nou.
Serveste supa în dovleac cu restul de verdeatã.
Cãpãcelul îl putem folosi ca capac sau coace la cuptor.
Poftã bunã:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Supã în dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Dovleacul se curata de coaja, se indeparteaza semintele si se taie felii mici. Se pune dovleacul

8 voturi    4 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de dovleac

Supa crema de dovleac

Dovleacul curatat de seminte si decojit, il radem. Calim ceapa tocata marunt pana devine sticloasa,

17 voturi    12 comentarii
35 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2017

    Am o intrebare nu trebuie uscat intr-un fel bostanul inainte de pui supa -nu cred ca este bine sa-l folosesti crud-spui ca capacul il coci dar bostanul nu trebuie? /

  • Fara foto

    Silvia Matei , 03 octombrie 2013

    Dovleacul in cazul acesta are doar rol decorativ,si poate putin functional , ca farfurie sau bol.Oare n-ar fi fost bine sa-l fi folosit mai mult ca ingredient,(putinul miez nu-i justifica prezenta) nu vreau sa fiu circotasa , dar poate ii gasiti o intrebuintare mai buna.MULTUMESC si MULT SUCCES

  • delicious flavours

    delicious flavours (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2011

    o supica deosebita! felicitari!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2011

      Cred ca e un deliciu yumi,yumi.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 dovleac mic
  • 100 ml ulei de mãsline
  • 1 ceapã
  • 4 cãtei de usturoi
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1Lt si 200 ml apã
  • sare si piper
  • 1 legãturã pãtrunjel,coriandru
  • telinã sau ce vã place

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

kok miori (Chef de cuisine)

Am o intrebare nu trebuie uscat intr-un fel bostanul inainte de pui supa -nu cred ca este bine sa-l folosesti crud-spui ca capacul il coci dar bostanul nu trebuie? /

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa de vara de rosii coapte, cu paine prajita cu cascaval Supa de vara de rosii coapte, cu paine prajita cu cascaval

Se spala rosiile, se indeparteaza cotoarele si se taie in bucati mari. Se asaza rosiile in tava de copt, se stropesc cu ulei de masline,

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de sfecla rosie Supa crema de sfecla rosie

1. Tocam mărunt ceapa. Tăiem cartofii, morcovul și sfecla roșie în cuburi. Tocăm mărunt pătrunjelul. 2. Pregătim aragazul

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Supă de vară