autor:

Piri Piri e Canela

» » , , Retete de post, Retete vegetariene, Supe de legume

Supã în dovleac

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 28 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 28 noiembrie 2011

Ingrediente
1 dovleac mic, 100 ml ulei de mãsline, 1 ceapã, 4 cãtei de usturoi, 2 cartofi, 2 morcovi, 1Lt si 200 ml apã, sare si piper, 1 legãturã pãtrunjel,coriandru, telinã sau ce vã place

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

4 voturi

Mod de preparare

Aceastã supã am fãcut-o mai demult si nu am ajuns sã o postez aici:)
Sper sã vã placã si sã încercati.

1) Se taie capacul dovleacului, si se curãtã cu grijã de seminte; se scoate cu grijã miezul pt. cã avem nevoie de dovleac pe post de oalã.

2) Miezul de dovleac se taie cubulete, dacã e prea mult miez atunci folositi o parte la supã iar cu alta preparati o prãjiturã...
Se cãleste în ulei ceapa si uturioiul, cartofi, morcovi si dovleacul toate tãiate gros.
Acoperã cu apã, condimenteazã si pune jumãtate din verdeatã.
Lasã la fiert cam 20 min.

2) Redu totul la piure cu blenderul si pune din nou pe foc, pânã fierbe din nou.
Serveste supa în dovleac cu restul de verdeatã.
Cãpãcelul îl putem folosi ca capac sau coace la cuptor.
Poftã bunã:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Supã în dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de dovleac cu fructe

Supa crema de dovleac cu fructe

Dovleacul curatat de coaja si seminte, taiat cubulete, la fel si fructele, ceapa, morcovul si telina,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Supă de dovleac

Supă de dovleac

Am pus la fiert prazul bucăţi, ceapa, gogoşarul, usturoiul şi jumătate de dovleac(tăiat după

5 voturi    0 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2017

    Am o intrebare nu trebuie uscat intr-un fel bostanul inainte de pui supa -nu cred ca este bine sa-l folosesti crud-spui ca capacul il coci dar bostanul nu trebuie? /

  • Fara foto

    Silvia Matei , 03 octombrie 2013

    Dovleacul in cazul acesta are doar rol decorativ,si poate putin functional , ca farfurie sau bol.Oare n-ar fi fost bine sa-l fi folosit mai mult ca ingredient,(putinul miez nu-i justifica prezenta) nu vreau sa fiu circotasa , dar poate ii gasiti o intrebuintare mai buna.MULTUMESC si MULT SUCCES

  • delicious flavours

    delicious flavours (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2011

    o supica deosebita! felicitari!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2011

      Cred ca e un deliciu yumi,yumi.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 dovleac mic
  • 100 ml ulei de mãsline
  • 1 ceapã
  • 4 cãtei de usturoi
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1Lt si 200 ml apã
  • sare si piper
  • 1 legãturã pãtrunjel,coriandru
  • telinã sau ce vã place

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

kok miori (Chef de cuisine)

Am o intrebare nu trebuie uscat intr-un fel bostanul inainte de pui supa -nu cred ca este bine sa-l folosesti crud-spui ca capacul il coci dar bostanul nu trebuie? /

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa de rosii cu ciuperci Supa de rosii cu ciuperci

Important: Rosiile trebuie sa fie coapte bine pentru a obtine un gust intens si o culoare corespunzatoare. Pasul 1: Rosiile se spala

3 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa de legume cu lapte de caju-reteta de post Supa de legume cu lapte de caju-reteta de post

Se toaca toate legumele si se pun la fiert cu apa si sare. Cand sunt fierte, se mai potriveste de sare si se opreste focul. Nucile

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de dovleac servita in paine