Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect pentru orice ocazie si pe gustul tuturor.
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Tapeteaza tava de chec cu hartie de copt sau unge-o cu putin ulei si presara faina.
Paseaza bananele intr-un bol mare cu ajutorul unei furculite sau al unui blender pana obtii un piure fin.
Amesteca piureul de banane cu zaharul, uleiul si apa minerala.
Adauga zaharul vanilat si omogenizeaza bine.
Intr-un alt bol, amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si scortisoara (daca o folosesti).
Incorporeaza treptat ingredientele uscate in amestecul lichid, amestecand cu o spatula pana la omogenizare. Evita sa amesteci excesiv.
Incorporeaza nucile tocate grosier in aluat.
Toarna aluatul in tava pregatita.
Decoreaza deasupra cu felii de banana si presara nuci tocate.
Introdu tava in cuptor si coace checul timp de 45-50 de minute, sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata.
Dupa coacere, lasa checul sa se raceasca in tava timp de 10 minute, apoi scoate-l pe un gratar pentru a se raci complet.
Sugestii de servire:
Serveste checul la temperatura camerei, simplu sau cu ceai, cafea sau lapte vegetal.
Poti adauga o glazura din zahar pudra si apa, daca doresti un aspect mai festiv.
Incearca si reteta de negresa pufoasa de post, cornulete de post sau prajitura boema de post. Pofta buna!
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii