Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect pentru orice ocazie si pe gustul tuturor.

Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 3 banane coapte (aproximativ 350 g, decojite)
  • 150 g zahar
  • 100 ml ulei vegetal
  • 100 ml apa minerala carbogazoasa
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 250 g faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • 100 g nuci tocate grosier
  • 1 lingurita de scortisoara (optional)
  • Pentru decor:
  • 1 banana (taiata felii subtiri)
  • 2 linguri nuci tocate grosier

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Tapeteaza tava de chec cu hartie de copt sau unge-o cu putin ulei si presara faina.
Paseaza bananele intr-un bol mare cu ajutorul unei furculite sau al unui blender pana obtii un piure fin.

Amesteca piureul de banane cu zaharul, uleiul si apa minerala.
Adauga zaharul vanilat si omogenizeaza bine.

Intr-un alt bol, amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si scortisoara (daca o folosesti).
Incorporeaza treptat ingredientele uscate in amestecul lichid, amestecand cu o spatula pana la omogenizare. Evita sa amesteci excesiv.

Incorporeaza nucile tocate grosier in aluat.

Toarna aluatul in tava pregatita.
Decoreaza deasupra cu felii de banana si presara nuci tocate.

Introdu tava in cuptor si coace checul timp de 45-50 de minute, sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata.
Dupa coacere, lasa checul sa se raceasca in tava timp de 10 minute, apoi scoate-l pe un gratar pentru a se raci complet.

Sugestii de servire:
Serveste checul la temperatura camerei, simplu sau cu ceai, cafea sau lapte vegetal.
Poti adauga o glazura din zahar pudra si apa, daca doresti un aspect mai festiv.

Incearca si reteta de negresa pufoasa de post, cornulete de post sau prajitura boema de post. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise