autor:

Piri Piri e Canela

» » , , , Budinci, Dulciuri diverse, Retete vegetariene, Spume si creme dulci

Budincã de mere îmbãtate

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 12 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 12 octombrie 2011

Ingrediente
100 gr de stafide si 100 ml brandy sau rom, 4 mere Golden si sucul de la 1 lãmâie mare, 5 ouã si 150 gr zahãr, coaja rasã de la o lãmâie si 300 ml lapte, 200 ml smântânã pt. friscã, , Bezea:, 4 albuse si 100 gr zahãr, Decor:, menta si jumãtate de mãr feliat, scortisoarã

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Se pare cã vara sa instalat bine si nu vrea sã treacã pe la noi... acest desert îl pregãtesc în zilele mai reci, atunci când nu am de gând sã ies nicãieri...este rãsfãt pur:) dupã un prânz la fel de yummy:)) nu l-am fãcut de mult pânã mi-am amintit de el.

Pentru 6 persoane :

1) Într-un bol pune stafidele cu alcoolul.
Între timp spalã merele , decojeste-le si taiele cubulete ; stropeste-le cu sucul de lãmâie si pune într-o formã pentru cuptor.
Pune stafidele deasupra.

2) Separat amestecã ouãle cu zahãrul si coaja de lãmâie, adaugã laptele , smântâna si amestecã bine.

3) Toarnã preparatul peste mere si dã la gratinat la 180ºC circa de 40 min.
Scoate .
Bate albusele, adaugã zahãrul si bate bine.
Dispune albusele deasupra budinci, dacã vã place puteti face grãmãjoare cu lingura sau spritul.
Dã din nou la cuptor la 180ºC circa 20 min.
Decoreazã si serveste imediat.
Poftã bunã!



www.cozinhaderamona.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Budincã de mere îmbãtate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Croissant cu ciocolata si caramel

Croissant cu ciocolata si caramel

Pentru aluat, amesteca apa calduta cu zaharul pana cand s-a dizolvat apoi adauga drojdia uscata si

12 voturi    15 comentarii
3h
Spume si creme dulci
Briose pentru printese

Briose pentru printese

Intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul pana se spumeaza si se formeaza o crema.Apoi se adauga uleiul

1 vot    1 comentariu
50 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

    Poftã bunã! copilasi !

  • mira (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2011

    zile reci avem... se potriveste bundinca...

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2011

    DELICIOASA!!!!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2011

      Multumesc:) Mihai, si asa merge mai bine încã :))

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2011

      Foarte buna reteta mai ales cu stafide imbatate-usor si gustos.

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2011

      Wow ce bun! Daca fac reteta asta eu adaug 200ml de brandy. 100ml pentru degustat si daca e bun pun restul de 100ml in budinca. Felicitari!*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2011

      Chiar e bun, sincer am gustat si eu :) Are multe calori si e tare pãcãtos...

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2011

      Arata bine chiar si imbatate.....:)))

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2011

      Un deliciu!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 100 gr de stafide si 100 ml brandy sau rom
  • 4 mere Golden si sucul de la 1 lãmâie mare
  • 5 ouã si 150 gr zahãr
  • coaja rasã de la o lãmâie si 300 ml lapte
  • 200 ml smântânã pt. friscã
  • Bezea:
  • 4 albuse si 100 gr zahãr
  • Decor:
  • menta si jumãtate de mãr feliat
  • scortisoarã

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    4 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

Poftã bunã! copilasi !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Desert fitness Desert fitness

Se amesteca iaurtul natural cu semintele, apoi se asaza in pahar in straturi cu fructele taiate. Inainte a-l sevi punem desertul in

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Spumata de zmeura Spumata de zmeura

Se separă albușurile de gălbenușuri, apoi se iau albușurile și împreună cu praful de sare se bat. Separat se amestecă

2 voturi    2 comentarii
14 min
Dulciuri diverse
Spuma de fructe