autor:

Piri Piri e Canela

» » , , , Budinci, Dulciuri diverse, Retete vegetariene, Spume si creme dulci

Budincã de mere îmbãtate

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 12 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 12 octombrie 2011

Ingrediente
100 gr de stafide si 100 ml brandy sau rom, 4 mere Golden si sucul de la 1 lãmâie mare, 5 ouã si 150 gr zahãr, coaja rasã de la o lãmâie si 300 ml lapte, 200 ml smântânã pt. friscã, , Bezea:, 4 albuse si 100 gr zahãr, Decor:, menta si jumãtate de mãr feliat, scortisoarã

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Se pare cã vara sa instalat bine si nu vrea sã treacã pe la noi... acest desert îl pregãtesc în zilele mai reci, atunci când nu am de gând sã ies nicãieri...este rãsfãt pur:) dupã un prânz la fel de yummy:)) nu l-am fãcut de mult pânã mi-am amintit de el.

Pentru 6 persoane :

1) Într-un bol pune stafidele cu alcoolul.
Între timp spalã merele , decojeste-le si taiele cubulete ; stropeste-le cu sucul de lãmâie si pune într-o formã pentru cuptor.
Pune stafidele deasupra.

2) Separat amestecã ouãle cu zahãrul si coaja de lãmâie, adaugã laptele , smântâna si amestecã bine.

3) Toarnã preparatul peste mere si dã la gratinat la 180ºC circa de 40 min.
Scoate .
Bate albusele, adaugã zahãrul si bate bine.
Dispune albusele deasupra budinci, dacã vã place puteti face grãmãjoare cu lingura sau spritul.
Dã din nou la cuptor la 180ºC circa 20 min.
Decoreazã si serveste imediat.
Poftã bunã!



www.cozinhaderamona.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Budincã de mere îmbãtate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Crema caramel

Crema caramel

Se amesteca ouale cu 200 g zahar, se adauga laptele fiert (racit), zaharul vanilat si romul. Restul

14 voturi    8 comentarii
1h
Spume si creme dulci
Mere coapte lipicioase

Mere coapte lipicioase

Incalzeste cuptorul la 200ᵒC. Aseaza merele intr-un vas termorezistent cu partea taiata in sus. Pune

10 voturi    8 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

    Poftã bunã! copilasi !

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2011

    zile reci avem... se potriveste bundinca...

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2011

    DELICIOASA!!!!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2011

      Multumesc:) Mihai, si asa merge mai bine încã :))

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2011

      Foarte buna reteta mai ales cu stafide imbatate-usor si gustos.

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2011

      Wow ce bun! Daca fac reteta asta eu adaug 200ml de brandy. 100ml pentru degustat si daca e bun pun restul de 100ml in budinca. Felicitari!*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2011

      Chiar e bun, sincer am gustat si eu :) Are multe calori si e tare pãcãtos...

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2011

      Arata bine chiar si imbatate.....:)))

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2011

      Un deliciu!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 100 gr de stafide si 100 ml brandy sau rom
  • 4 mere Golden si sucul de la 1 lãmâie mare
  • 5 ouã si 150 gr zahãr
  • coaja rasã de la o lãmâie si 300 ml lapte
  • 200 ml smântânã pt. friscã
  • Bezea:
  • 4 albuse si 100 gr zahãr
  • Decor:
  • menta si jumãtate de mãr feliat
  • scortisoarã

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

Poftã bunã! copilasi !

Adauga reteta
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Bezele cu bomboane