autor:

Piri Piri e Canela
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 14 martie 2013

Ingrediente
6 pere tari, 100 gr zahãr, 200 ml vin rosu, coaja întreaagã de la o lãmâie, 1 baton de scortisoarã, 1 stelutã de anason, 100 ml apã, 200 ml vin de Porto

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

5 voturi

Mod de preparare

Decojeste perele lãsând partea cu piciorusul intactã, taie baza perei putin sã stea in picioare.

Într-o oalã pune la fiert apa, vinul rosu si zahãrul. Când începe sa fiarbã pune perele in picioare sau culcate, coaja de lãmâie si scortisoara. Lasã sã fiarbã circa de 20-30 min la foc mic, depinde de calitatea perelor...ar fi bine sã incerci cu o scobitoare para.
Scoate din sos si pãstreazã deoparte; lasã sosul sa fiarbã in continuare si pune vinul de Porto, lasã sã fiarbã pânã ajunge la punctul de sirop si toarnã peste pere.
Eu prefer sa le servesc reci cu ingheatã.

Pofta mare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pere îmbãtate în vin de Porto" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Sirop de cirese amare, antioxidant natural

Sirop de cirese amare, antioxidant natural

Ciresele amare se spala, se separa de codite, se zdrobesc bine cu mainile, se adauga apa amestecand

9 voturi    0 comentarii
2h
Sucuri si compoturi de fructe
SHAKE DE FRUCTE

SHAKE DE FRUCTE

Fructele se trec separat,pe culori prin blender sau mixer,apoi compozitia obtinuta se toarna in straturi

14 voturi    5 comentarii
30 min
Sucuri si compoturi de fructe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lucia Gheorghe , 29 august 2014

    sa inbeti para e placut. incearca.

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

5 voturi

Ingrediente

  • 6 pere tari
  • 100 gr zahãr
  • 200 ml vin rosu
  • coaja întreaagã de la o lãmâie
  • 1 baton de scortisoarã
  • 1 stelutã de anason
  • 100 ml apã
  • 200 ml vin de Porto

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sucuri si compoturi de fructe

Smoothie in culori Smoothie in culori

Se trec la blender separat, fructele, apoi se asaza pe culori in pahar, alaturi de gheata.

1 vot    0 comentarii
5 min
Bauturi
Nectar de caise Nectar de caise

Caisele spalate, curatate de samburi, se pun intr-un vas mare sa fiarba impreuna cu zahar dupa gust sau deloc daca sunt suficient de

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Smoothie de mure, nectarine si struguri