autor:

Piri Piri e Canela

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Retete vegetariene

Pataniscas de marmelo- gogosi portugheze din gutui

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 22 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 22 noiembrie 2011

Ingrediente
2 gutui si sucul de la o lãmâie, 120 gr zahãr, 100 ml apã si 3 ouã, un praf de sare, 5 foi de menta tocate ( optional), 160 gr fãinã, 1 linguritã praf de copt, 2 linguri de lapte, zahãr si scortisoarã pudrã

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

8 voturi

Mod de preparare

Pe aceste pufosenii le fac mai rar nu de alta dar face rãu la dieta mea:)) calde , pudrate cu amestecul de zahãr si scortisoarã...puteti înlocui gutuile cu alt fruct dupã preferintã

* Decojeste gutuile si taie-le în cubulete, stropeste cu sucul de lãmâie, adaugã apa si 70 gr de zahãr, pune la fiert.Pentru o aromã mai intensã am pus un rulou se scortisoarã.
Scurge si lasã la rãcit.


* Bate ouãle cu zahãrul rãmas, sarea, menta, fãina cu praful de copt si la urmã laptele si gutuile.
Va iesi un aluat moale , asa trebuie sã fie.
Cu ajutorul a 2 linguri se iau mici porti din aluat si se prãjesc în uleiul fierbine.
Ele se umflã si se prãjesc foarte repede, sã aveti pregãtit platou cu hârtie absorvantã:)
Se trec imediat prin amestecul de zahãr si scortisoarã.
Au iesit 15 pataniscas, si au dispãrut imediat!
Savurati!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pataniscas de marmelo- gogosi portugheze din gutui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se pun doua oale cu apa la fiert. Intre timp, intr-un vas

11 voturi    7 comentarii
45 min
Retete vegetariene
Mancare de ciuperci taraneasca

Mancare de ciuperci taraneasca

Ciupercile se spala si se taie in patru cele mari si jumatati cele mici,ceapa se toaca marunt,gogosarul

24 voturi    2 comentarii
40 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

8 voturi

Ingrediente

  • 2 gutui si sucul de la o lãmâie
  • 120 gr zahãr
  • 100 ml apã si 3 ouã
  • un praf de sare
  • 5 foi de menta tocate ( optional)
  • 160 gr fãinã
  • 1 linguritã praf de copt
  • 2 linguri de lapte
  • zahãr si scortisoarã pudrã

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi
www.divainbucatarie.ro

www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)

Yammy!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Vinete umplute cu legume