autor:

Piri Piri e Canela

» » , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Pui în dovleac

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 29 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 29 noiembrie 2011

Ingrediente
1 pui sau gãinã, chouriço sau pepperoni, sare marinã sau flor de sal cu ierburi aromate, 1 linguritã chimin, 1 linguritã boia dulce, 1 ceapã, 4 cãtei de usturoi, 1 dovleac butternut, ulei de masline, 2 rosii sau bulion, o legãturã de pãtrunjel, coriandru sau busuioc, 1-2 morcovi, 100 gr bacon sau kaiser, 1 pahar de vin sau bere

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

14 voturi

Mod de preparare

1) Puiul se taie în bucãti mici si se condimenteazã.
Cârnatul si baconul se feliazã si se amestecã cu puiul.
Se lasã câteva ore la rece.
2) Se taie capacul dovlecului, si se curãtã bine înãuntru de seminte, iar miezul se pãstreazã pentru gãtit.
3) Prãjeste puiul în foarte putin ulei, apoi adaugã ceapa si usturoiul tocati, rosiile sau bulionul, morcovii rondele, o parte din miezul de dovleac cubulete, verdeata tocatã mãrunt si vinul.
Lasã sã fiarbã si toarnã în dovleacul presãrat cu sare.
Dã la cuptorul încintat la 200ºC, circa de 30 min.
Scoate si serveste imediat.
Poftã mare!

Din miezul de la acest dovleac am pregãtit Sonhos de Abóbora si Tarta de dovleac cu migdale.


www.cozinhaderamona.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui în dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu dovleac

Pui cu dovleac

Carnea se spala, foarte bine, in apa rece. Se sterge cu un servet uscat si curat, se unge cu ulei

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciocanele de pui cu dovleac si fasole

Ciocanele de pui cu dovleac si fasole

Reteta aceasta am gasit-o in aceasta vara pe un site gastronomic (nu mai stiu exact care :P) si v-o

2 voturi    2 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Doinita Drilea , 09 octombrie 2013

    o sa incerc cat de repede pare foarte interesanta reteta !!

  • Fara foto

    Caprescu Monica Raluca , 09 octombrie 2013

    asta trebuie incercata :)

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

    Deosebit si frumos prezentat...

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2011

      mi-a placut mult aceasta reteta ;felicitari

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2011

      Zilele astea am avut dovleac în meniu:)) nu de alta dar era atâta miez de îmi pãrea rãu sã nu-l prepar, multumesc dragi mei!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2011

      O mancare deosebita,felicitari pentru ingeniozitate !

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2011

      Ce privilegiu pentru pui! Acest pui a fost gatit intr-o maniera excelenta. Nu toti puii au un final atat de gustos. Felicitari!*****

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2011

      Ramona ne rasfeti doar cu dovleac....

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2011

      Waw ! cred ca puiul asta are un gust divin ! Felicitari !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

14 voturi

Ingrediente

  • 1 pui sau gãinã
  • chouriço sau pepperoni
  • sare marinã sau flor de sal cu ierburi aromate
  • 1 linguritã chimin
  • 1 linguritã boia dulce
  • 1 ceapã
  • 4 cãtei de usturoi
  • 1 dovleac butternut
  • ulei de masline
  • 2 rosii sau bulion
  • o legãturã de pãtrunjel
  • coriandru sau busuioc
  • 1-2 morcovi
  • 100 gr bacon sau kaiser
  • 1 pahar de vin sau bere

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Deosebit si frumos prezentat...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Fricase (spanac su carne de vitel)