autor:

Piri Piri e Canela

» » , Retete de post, Retete vegetariene

Orez African picant

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 27 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 27 septembrie 2011

Ingrediente
orez cu bob lung, 1-2 cãtei de usturoi tocati, ulei, sare, , Pentru soté:, , 1 ceapã micã, , stafide galbene, caju, Badjak sau piri piri, sos de soia

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Acest orez este un deliciu, merge ca garniturã la orice mâncare, dar în special cu creveti prãjiti merge la fix :)
Este foarte usor de fãcut.

Aveti nevoie de orez cu bob lung , eu pun la o canã de orez, 2 cãni de apã fierbinte, cantitatea asta e suficientã pentru 2 persoane, sigur cã depinde de pahar...

1) Se pune pe foc mic o crãticioarã cu putin ulei, usturoiul si sarea. Amestecã si pune imediat orezul,lasã putin sã intre uleiul în orez si acoperã cu apa fierbinte.Lasã la fiert.

2)Când e aproape gata ia de pe foc si se lasã acoperit, sã se umfle.Nu lãsati sã fiarbã prea tare, tot timpul când îl trageti de pe foc sã aibã lichid.

3)Taie ceapa foarte mãrunt si pune-o la prãjit în putin ulei, pânã îsi schimbã culoarea în aurie.
Acum se pun stafidele galbene, Badjak (este un fel de pastã de ardei iute prãjit, indian) si caju, eu am pus la ochi. Amestecã si adaugã din orezul fiert, pune sos de soia pânã îsi schimbã culoarea în maroniu.
Atentie! sosul de soia este destul de sãrat, e adevãrat cã depinde si de marca produsului, cele mai ieftine sunt foarte sãrate; dacã scãpati prea mult sos mai adãugati orez alb, si totul va fi bine.
Serviti imediat.

Sper sã vã placã:)
Poftã mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez African picant" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dovlecel gratinat cu usturoi

Dovlecel gratinat cu usturoi

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente

15 voturi    12 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special

0 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2011

    Foarte bun si condimentat!*****

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2011

    Delicios si aromat!*****

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • orez cu bob lung
  • 1-2 cãtei de usturoi tocati
  • ulei
  • sare
  • Pentru soté:
  • 1 ceapã micã
  • stafide galbene
  • caju
  • Badjak sau piri piri
  • sos de soia

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    4 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte bun si condimentat!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post

Se coc gogosarii intr-un ceaun de tuci in ulei, se pun intr-un vas cu capac si se presoara cu sare, asa se vor curata usor de pielite.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu mazare si ricotta