Orez African picant

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Orez African picant

Ingrediente

  • orez cu bob lung
  • 1-2 cãtei de usturoi tocati
  • ulei
  • sare
  • Pentru soté:
  • 1 ceapã micã
  • stafide galbene
  • caju
  • Badjak sau piri piri
  • sos de soia

Mod de preparare

Acest orez este un deliciu, merge ca garniturã la orice mâncare, dar în special cu creveti prãjiti merge la fix :)

Este foarte usor de fãcut.

Aveti nevoie de orez cu bob lung , eu pun la o canã de orez, 2 cãni de apã fierbinte, cantitatea asta e suficientã pentru 2 persoane, sigur cã depinde de pahar...

1) Se pune pe foc mic o crãticioarã cu putin ulei, usturoiul si sarea. Amestecã si pune imediat orezul,lasã putin sã intre uleiul în orez si acoperã cu apa fierbinte.Lasã la fiert.

2)Când e aproape gata ia de pe foc si se lasã acoperit, sã se umfle.Nu lãsati sã fiarbã prea tare, tot timpul când îl trageti de pe foc sã aibã lichid.

3)Taie ceapa foarte mãrunt si pune-o la prãjit în putin ulei, pânã îsi schimbã culoarea în aurie.

Acum se pun stafidele galbene, Badjak (este un fel de pastã de ardei iute prãjit, indian) si caju, eu am pus la ochi. Amestecã si adaugã din orezul fiert, pune sos de soia pânã îsi schimbã culoarea în maroniu.

Atentie! sosul de soia este destul de sãrat, e adevãrat cã depinde si de marca produsului, cele mai ieftine sunt foarte sãrate; dacã scãpati prea mult sos mai adãugati orez alb, si totul va fi bine.

Serviti imediat.

Sper sã vã placã:)

Poftã mare!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise