autor:

Piri Piri e Canela

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Paste si pizza, Retete vegetariene

Special Halloween: Mumii la cuptor

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 28 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 28 octombrie 2011

Ingrediente
1 ceapã micã, 2 cãtei de usturoi, ulei de mãsline, sare si piper, 2 rosii, 100 ml vin alb, 2 linguri de ketchup, 200 gr de aluat pentru pizza sau foietaj, 200 gr brânzã flamengo feliute, mãsline, oregano

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Desi Halloweenul, este sãrbãtorit cu adevãrat în America, Anglia...am împrumutat si noi câte ceva :)
Nu am avut timp sã aranjez un dovleac de speriat, dar am pregãtit niste mumii:))

Chiar drãgãlase:


1) Eu am folosit aluat foietaj din comert, pe care l-am uns cu sosul de rosii.


Sosul de rosii:

Ceapa tocatã si usturoiul se cãlesc în ulei, se condimenteazã si când se înmoaie bine se adaugã rosiile fãrã pielitã tocate; amestecã si stinge cu vinul.
Lasã la foc mic circa de 10 minute. Ia de pe foc si adaugã ketchup.
Se pot tãia cerculete din aluat înainte de a unge cu sos.

2) Peste fiecare cerculet se pune câteva feliute de brânzã, iar deasupra se pune câte douã rondele de mãsline ( eu am folosit mãsline verzi umplute cu ardei)sã simuleze ochii mumiilor.
Presarã cu oregano si dã la copt la 200ºC, circa de 10 minute.
Sunt bune reci sau calde, nici nu au iesit bine din cuptor cã au dispãrut...sosul este delicios:)
Poftã mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Special Halloween: Mumii la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Piure de hrisca cu legume uscate si mirodenii (raw vegan)

Piure de hrisca cu legume uscate si mirodenii (raw vegan)

Se amesteca hrisca cu apa, in robotul cu lama in S, pana obtinem o pasta omogena. Adaugam restul

7 voturi    2 comentarii
20 min
Retete vegetariene
Budinca de conopida si brocoli

Budinca de conopida si brocoli

Intr-o oala mai mare am pus la fiert conopida in buchete mai mici, iar intr-o oala mai mica am pus

72 voturi    14 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2011

    foarte frumos!

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2011

    Haioase mumiile!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 ceapã micã
  • 2 cãtei de usturoi
  • ulei de mãsline
  • sare si piper
  • 2 rosii
  • 100 ml vin alb
  • 2 linguri de ketchup
  • 200 gr de aluat pentru pizza sau foietaj
  • 200 gr brânzã flamengo feliute
  • mãsline
  • oregano

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Marian (Chef de cuisine)

foarte frumos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri

Pentru aluat: se spala bine cartofii cu tot cu coaja. Se fierb in steamer pana patrunde o furculita cu usurinta in ei. Se curata de

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Paste, cu ceapa verde si ciuperci