autor:

mihai

» » , Budinci, Prajituri

Pudim de ovos (Budinca de oua)

Autor: mihai (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 29 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihai (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 29 octombrie 2011

Ingrediente
12 oua, , 1 litru lapte, , 18 linguri zahar, , coaja de la o lamaie

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

19 voturi

Mod de preparare

Intr-un lighenas punem cele 12 oua intregi si adaugam 12 linguri de zahar. Batem bine adaugam laptele, 2-3 bucati coaja de lamaie, amestecam bine. Intr-o tigaie sau cratita punem 6 linguri de zahar, 4 linguri de apa si caramelizam. Punem caramelul intr-o forma de tort si ungem peretii bine. Varsam preparatul de lapte si oua in forma unsa cu caramel, punem in "bain marie" si introducem in cuptorul incins la 200 grade timp de cca 40 de min. La sfarsit verificam cu o scobitoare, daca e curat inseamna ca e gata. Scoatem din cuptor. Normal coarjele de lamaie ramane deasupra budincei si se pot scoate usor. Lasam sa raceasca o ora dupa care punem un platou rotund deasupra formei, viram in asa fel incat sa cada prajitura pe platou cu caramelul deasupra. Aceasta budinca se face de multe ori, de ocazii in casele portugheze. Va urez pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pudim de ovos (Budinca de oua)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Fursecuri cu nuca

Fursecuri cu nuca

Punem ouale in robot impreuna cu zaharul,uleiul si praful de copt,le amestecam 10 min apoi treptat

2 voturi    3 comentarii
15 min
Prajituri
Red Velvet Cupcakes

Red Velvet Cupcakes

Amestecam faina, sarea, cacaua si punem deoparte. Mixam untul cu zaharul si adaugam treptat cele

5 voturi    6 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    sara (Chef de cuisine):

    Am facut de nenumarate ori aceasta reteta dar toata lumea o stie cu denumirea de ''crema de zahar ars''. Intradevar foarte buna! Uneori fac caramelul din mai mult zahar iar cand este pe jumatate coapta crema de zahar ars, pun deasupra un aluat de pandispan din doua oua, 100 gr de zahar, 100 gr faina si 2-3 linguri de ulei. Se da din nou la cuptor. cand e gata se rastoarna, blatul ramanand dedesubt. cand se raceste se poate orna cu fructe sau frisca. Va arata ca un tort.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    , 10 iulie 2014

    o so incerc

  • Fara foto

    Sanda Morar , 14 octombrie 2013

    exceptionala

  • Fara foto

    Eniko-julia Szilagyi , 14 august 2013

    FLAN/CREMA DE ZAH*ARS.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

      delicios !

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2011

      Ador pudim, nu am fãcut de vreo câteva sãptãmâni...nu de alta dar nu îi pot rezista:)

    • Fara foto

      levip75 (Maestru bucatar) , 02 noiembrie 2011

      obrigado:)

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2011

      Dragii mei, bună rău, dar calorică!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

19 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de mihai
Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Punem intr-o oala sau cratita mai adanca la prajit usturoiul putin sfaramat in untul amestecat cu

26 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de legume
Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Cartofii se spala, se taie in doua si se lasa in coarja. Morcovii si ciupercile se spala si se lasa

19 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Punem albusurile intr-un lighean si galbenusurile intr-o cratita. Batem galbenusurile, punem zaharul,

16 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Spume si creme dulci

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

delicios !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Choux-uri cu crema de vanilie Choux-uri cu crema de vanilie

Choux-urile le-am preparat dupa reteta de eclere. Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata

17 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu pere