Intr-un lighenas punem cele 12 oua intregi si adaugam 12 linguri de zahar. Batem bine adaugam laptele, 2-3 bucati coaja de lamaie, amestecam bine. Intr-o tigaie sau cratita punem 6 linguri de zahar, 4 linguri de apa si caramelizam. Punem caramelul intr-o forma de tort si ungem peretii bine. Varsam preparatul de lapte si oua in forma unsa cu caramel, punem in "bain marie" si introducem in cuptorul incins la 200 grade timp de cca 40 de min. La sfarsit verificam cu o scobitoare, daca e curat inseamna ca e gata. Scoatem din cuptor. Normal coarjele de lamaie ramane deasupra budincei si se pot scoate usor. Lasam sa raceasca o ora dupa care punem un platou rotund deasupra formei, viram in asa fel incat sa cada prajitura pe platou cu caramelul deasupra. Aceasta budinca se face de multe ori, de ocazii in casele portugheze. Va urez pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii