Cele mai bune deserturi nu au nevoie de un mod de preparare complicat...
Textura cremoasã a fructelor, cu nuci si parfumul de scortisoarã ...atât de simplu si bun :)
Spalã diospyros.
Decojeste-i cu grijã.
Presarã cu nucile mãcinate sau tocate grosier si scortisoarã dupã plac.
Curiozitãti
Diospyros kaki ( numele are originea din greaca " dióspuron" ce înseamnã alimentul zeilor; iar kaki din japonezã) sunt originare din China, foarte populare si în Japonia, sunt fructe de toamnã.
În Portugalia deasemenea sunt cultivate, cam dupã jumãtatatea luni octombrie se gãsesc peste tot.
Sunt fructe bogate în tanini, de aceea când nu sunt bine coapte au un gust amar.
Cele bine coapate sunt dulci ca mierea...
Au diverse culori : galben, portocaliu si rosii.
Cel mai mult sunt consumate proaspete sau la prepararea prãjiturilor.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii