autor:

mihai

» » Mancaruri cu carne

File de vita cu orez (bife com aroz de feijao)

Autor: mihai (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihai (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 13 noiembrie 2011

Ingrediente
4 file de vita, 300g fasole fiarta, 1 cana de orez, 1 ceapa, 6 catai de usturoi, 2 linguri rase de paprika, 2 foi de dafin, sos picant(optional), 8-10 linguri ulei de masline, piper si sare

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

12 voturi

Mod de preparare

Punem cratita cu 4 linguri de ulei la incins, adaugam 3 catai de usturoi si ceapa toate tocate, foile de dafin si lasam pana incepe ceapa sa sticleasca. Punem paprika, un praf de piper, picant dupa gust, sare dupa gust si orezul (la noi orezul nu necesita sa stea in apa). Amestecam totul impreuna timp de 2min. dupa care punem apa fiarta cu doua degete mai sus de orez. Lasam sa fiarba domol amestecand din cand in cand pana se face "a la dente". Adaugam fasolea, amestecam si mai lasam pe foc 5 min. Tragem cratita de pe foc si punem tigaia cu restul de ulei la incins. Punen 3 catei intregi la prajit si lasam pana se inchid la culoare. Scoatem usturoii si punem file de vita presarat cu sare si piper si prajim cca. 3 min pe fiecare parte. Pe o farfurie punem doua bucati de carne si orezul cu fasole langa ele si servim cu salata verde. E o reteta foarte apreciata in Portugalia si sper sa va placa si voua. Va urez pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "File de vita cu orez (bife com aroz de feijao)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Orez picant

Orez picant

Orezul, spalat bine, se fierbe in apa cu sare. Al nostru, fiind integral, a avut nevoie de aproximativ

4 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Tocanita de pui cu kapia

Tocanita de pui cu kapia

Pulpele de pui se spala si se taie in doua. Se pun intr-o oala mai mica,la fiert ,circa 20 de minute. Presaram

2 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 11 martie 2012

    felicitari! imi place mult cum arata orezul!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 decembrie 2011

    Un deliciu!***** Multumesc pentru ca ne familiarizezi cu delicatese din bucataria portugheza. Si la noi se face si orez cu bob si cu linte; si e foarte bun. Sarbatori Fericite!

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2011

    Si mie mi-a fost bizar pana am gustat, Levi!

    • Fara foto

      levip75 (Maestru bucatar) , 16 noiembrie 2011

      imi place bucataria portugheza, dar fasole cu orez....suna bizar.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2011

      Mmm...cum sã nu ne placã? cu mult piri piri deja îmi lasã gura apã:) farfuria e din Portugalia?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

12 voturi

Ingrediente

  • 4 file de vita
  • 300g fasole fiarta
  • 1 cana de orez
  • 1 ceapa
  • 6 catai de usturoi
  • 2 linguri rase de paprika
  • 2 foi de dafin
  • sos picant(optional)
  • 8-10 linguri ulei de masline
  • piper si sare

Raporteaza reteta

Retete
de mihai
Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Punem intr-o oala sau cratita mai adanca la prajit usturoiul putin sfaramat in untul amestecat cu

26 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de legume
Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Cartofii se spala, se taie in doua si se lasa in coarja. Morcovii si ciupercile se spala si se lasa

19 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Punem albusurile intr-un lighean si galbenusurile intr-o cratita. Batem galbenusurile, punem zaharul,

16 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Spume si creme dulci

Marian (Chef de cuisine)

felicitari! imi place mult cum arata orezul!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pui umplut cu mere: