Punem cratita cu 4 linguri de ulei la incins, adaugam 3 catai de usturoi si ceapa toate tocate, foile de dafin si lasam pana incepe ceapa sa sticleasca. Punem paprika, un praf de piper, picant dupa gust, sare dupa gust si orezul (la noi orezul nu necesita sa stea in apa). Amestecam totul impreuna timp de 2min. dupa care punem apa fiarta cu doua degete mai sus de orez. Lasam sa fiarba domol amestecand din cand in cand pana se face "a la dente". Adaugam fasolea, amestecam si mai lasam pe foc 5 min. Tragem cratita de pe foc si punem tigaia cu restul de ulei la incins. Punen 3 catei intregi la prajit si lasam pana se inchid la culoare. Scoatem usturoii si punem file de vita presarat cu sare si piper si prajim cca. 3 min pe fiecare parte. Pe o farfurie punem doua bucati de carne si orezul cu fasole langa ele si servim cu salata verde. E o reteta foarte apreciata in Portugalia si sper sa va placa si voua. Va urez pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii