autor:

Piri Piri e Canela

» » Mancaruri cu carne

Lasagna de cârnati proaspeti

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 09 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 09 octombrie 2011

Ingrediente
1 ceapã si 4 cãtei de usturoi, 100 ml ulei de mãsline, 2 rosi mari, 2 linguri pastã de tomate, 600 gr. cârnati proaspeti fãrã piele, sare si piper, 1 linguritã de oregano sau busuioc tocat, 350 gr. foi de lasanha, 500 ml sos bechamel, 100 gr brânzã rasã ( parmezan)

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

5 voturi

Mod de preparare

Ca sã ies din obisnuintã am schimbat carnea pe cârnati proaspeti, am folosit cârnati neafumati acei numai buni pentru frigãrui...

Reteta am gãsit-o într-o revistã culinarã , arãta asa de bine cã nu am rezistat sã nu experimentez.



1) Ceapa si usturoiul tocat mãrunt se cãleste în ulei, când începe sã îsi schimbe culoarea adaugã rosiile tocate (curãtate de pielitã) si lasã sã se înmoaie.



2) Adaugã pasta de tomate si cârnati tocati, condimenteazã si lasã pe foc încã 5 minute amestecând din când în când.

La urmã am pus jumãtate din sosul bechamel.



3)În vasul pentru cuptor ( sã fie unul mai adânc) pune putin ulei si pune foile de lasanha.

Peste foi distribuie o parte din preparatul de carne apoi iar foi de lasanha si tot asa pânã se terminã.

Acoperã cu foi de lasanha, toarnã restul de bechamel apoi brânza rasã.

Dã la cuptor la 190ºC circa de 30 min.

Serveste imediat cu salatã.

Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna de cârnati proaspeti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulou porc

Rulou porc

Spalam bine carnea de porc si o deschidem. O batem putin. Curatam usturoi si il punem in blender,

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Mamaliga cu branza si ciolan afumat

Mamaliga cu branza si ciolan afumat

1. Se pun cei 2 l de apa la fiert impreuna cu 50 g unt si o mana de malai. 2. Cand apa fierbe se

35 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 22 %
899.99 lei
699.99 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Anaghe Grigore , 12 mai 2014

    Aceasta reteta este greceasca si (besamel) asa se scrie an romaneste; al poti face si singura; unt-faina si lapte.Lazana .Scrieti corect ca sa fie pe antelesul tuturor.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2011

    Tu faci regim si pe noi ne ispitesti cu asa bunatati!!!!!!!!!!*****

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2011

    buna reteta!~ bravo!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2011

      O bunatate! Sa imi pastrezi si mie.*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 ceapã si 4 cãtei de usturoi
  • 100 ml ulei de mãsline
  • 2 rosi mari
  • 2 linguri pastã de tomate
  • 600 gr. cârnati proaspeti fãrã piele
  • sare si piper
  • 1 linguritã de oregano sau busuioc tocat
  • 350 gr. foi de lasanha
  • 500 ml sos bechamel
  • 100 gr brânzã rasã ( parmezan)

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    4 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Tu faci regim si pe noi ne ispitesti cu asa bunatati!!!!!!!!!!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

1 vot    1 comentariu
30 min
Fripturi
Cotlet in sos de hrean