Tort festiv de ciocolatã si alune de pãdure

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tort festiv de ciocolatã si alune de pãdure

Ingrediente

  • Blat
  • 125 unt si 150 gr zahãr
  • 5 ouã si 200 gr fãinã
  • 1 linguritã praf de copt
  • 50 gr cacao
  • 100 gr fructe cristalizate
  • 100 gr alune de pãdure tocate grosier
  • Crema si decor
  • 100 gr ciocolatã culinarã si 20 gr unt
  • cocos ras, cirese confiate, alune de pãdure

Mod de preparare

La multi ani si bine v-am regãsit!

Acest tort a fost pe masa noastrã de Revelion, de aceea si lumânarea:)

Alunele de pãdure se pot înlocui cu migdale sau nuci.

Pentru blat

* Bate spumã untul topit cu zahãrul, gãlbenusele pe rând si albusele bãtute separat.

Apoi fãina, praful de copt si cacaoa.

La urmã fructele cristalizate tocate si alunele.

* Unge o formã de coronitã si toarnã blatul. Dã la copt circa de 45 min. la 180ºC. Scoate.

Între timp topeste ciocolata cu untul si toarnã peste blat.

Decoreazã dupã plac, poftã mare:)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor