Tartã bezea cu cremã de lamâie - Tarte de limão merengada

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Tartã bezea cu cremã de lamâie - Tarte de limão merengada

Ingrediente

  • Aluat:
  • aluat pt. tarte din comert sau de casã
  • Crema:
  • 500 gr. cremã de patiser de casã sau budincã de vanilie din comert
  • sucul de la o lamâie mare
  • 3 linguri smântânã pt. friscã
  • Bezea:
  • 4 albuse si 100 gr. zahãr, optional suc de lãmâie.

Mod de preparare

1) Am folosit aluat de tarte din comert, deci l-am lãsat la descongelat, între timp am preparat crema.

2)*Crema patiser de casã:

Am pus la fiert 300 ml de lapte.

Separat se amestecã 60 gr de zahãr cu 30 gr de fãinã, 1 ou intreg , 3 gãlbenuse, un praf de sare si altul de zahãr vanelat.

Se pune peste lapte si se amestecã încontinu pânã se îngroasã.

Adaugã sucul de lãmâie si smântâna si amestecã bine.

3) Într-o formã pentru tarte se pune tarta, a mea era deja întinsã cu hârtie vegetalã inclusã.

Peste se toarnã crema si se dã la cuptorul preîncãlzit la 200ºC ( ventilat) pt. cca.30 min la partea cea mai joasã a cuptorului.

4) Când este aproape gata, pregãtim bezeaua:

Bate bine albusele cu zahãrul putin câte putin.

Ia cu lingura sau cu spritul si dispune frumos albusele peste tartã.

Presarã cu zahãr pudrã si mai dã la cuptor,circa 1 minut la partea de sus a cuptorului pânã se rumeneste frumos.

Se poate decora cu felii de lãmãie si cãpsuni.

Când pregãtesc un desert care cere gãlbenusuri profit sã congelez albusurile, asa am pregãtit si tarta de azi :) câteodatã pregãtesc omletã numai din albusuri sau spume dulci...

Sper sã vã placã, poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor