autor:

mihai

» » Mancaruri cu carne

Muschi de porc sarat cu linte verzi

Autor: mihai (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 13 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihai (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 13 octombrie 2011

Ingrediente
700g carne grasa sarata tip "bacon", 300g linte verzi, 1 ceapa, 2-3 catei de usturoi, 2 frunze de dafin, 3-4 linguri ulei de masline, piper si sare

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

6 voturi

Mod de preparare

Stiu ca nu e prea comun in tara sa mancam linte dar am facut aceast tip de reteta pentru orcine vrea sa gateasca aceasta leguma sau macar sa incerce.
Sunt intradevar bune, hranitoare si bogate in propietati curative.
Punem carnea la fiert jumatate de ora iar intre timp lasam la inmuiat in apa lintea.
Cand carnea a fiert, o scoatem deoparte pe o farfurie iar apa o pastram pentru-ca o vom folosi mai tarziu.
Intr-o cratita punem uleiul de masline la incis, adaugam ceapa taiata pestisor si amestecam pana incepe sa sticleasca.
Adaugam lintea scurse de apa, frunzele de dafin si prajim amestecand din cand in cand timp de 2-3min.
Punem jumatate de apa calda si jumatate de apa in care a fiert carnea pana se acopera lintea cu 2 degete mai sus. Adaugam carnea, usturoi tocat marunt, piper si sare daca e necesar, acoperim si mai fierbem 10-15min pana e gata lintea.
Scoatem din nou carnea o portionam in felii potrivite si servim in farfurii, mancarea de linte cu 1-2 felii de carne.
E o reteta simpla, gustoasa luata din bucataria portugheza.
Merge bine cu un pahar de vin demisec roze.
Va urez pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc sarat cu linte verzi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancare de fasole boabe cu costita afumata

Mancare de fasole boabe cu costita afumata

Se fierb fasolele impreuna cu 2 cepe,un morcov si jumatatea de gulie.Ceapa se lasa intreaga iar morcovul

8 voturi    1 comentariu
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute din piept de pui,marinate

Chiftelute din piept de pui,marinate

Pieptul de pui(se poate si de curcan) se macina impreuna cu sunca si cartoful;aceasta compozitie

6 voturi    5 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2011

    Interesantã combinatia cu linte, trebuie sã încerc :)

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

6 voturi

Ingrediente

  • 700g carne grasa sarata tip "bacon"
  • 300g linte verzi
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 frunze de dafin
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • piper si sare

Raporteaza reteta

Retete
de mihai
Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Punem intr-o oala sau cratita mai adanca la prajit usturoiul putin sfaramat in untul amestecat cu

26 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de legume
Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Cartofii se spala, se taie in doua si se lasa in coarja. Morcovii si ciupercile se spala si se lasa

19 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Punem albusurile intr-un lighean si galbenusurile intr-o cratita. Batem galbenusurile, punem zaharul,

16 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Spume si creme dulci
Piri Piri e Canela

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Interesantã combinatia cu linte, trebuie sã încerc :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pilaf de orez cu tocanita de pui
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania