Intr-o oala de 4l punem jumatatea de gaina (pui), ouale in coaja (spalate), morcovul, ceapa intreaga, usturoii intregi, putina sare si apa cu 2-3 degete mai sus de ingrediente. Fierbem la foc moderat 30 de minute pana e gata carnea si legumele. Strecuram totul, iar in zeama ramasa punem bucatele (fasii) rupte din carnea de gaina, bucatele de oua fierte, morcovul taiat rondele, pastele mici, cele doua pliculete de menta, piper si sare daca mai este nevoie. Fierbem supa pana pastele sunt "a la dente", scoatem pliculetele de menta si punem uleiul de masline. Stingem focul si cu capacul pus mai lasam 7-10 minute pana se intrepatrund aromele. Servim aceasta delicioasa supa cu o felie de paine din secara. Portughezii fac mult aceasta supa pe timp de iarna pentru ca e buna contra racelii sau la mesele de nunta. La fel e servita in multe restaurante dar si spitale. La spital aceasta supa se face cu orez in loc de paste. Va urez pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii