autor:

Piri Piri e Canela

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Pui la oalã- Frango no tacho

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 23 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 23 septembrie 2011

Ingrediente
1 pui sau o gãinã mare, 100 g bacon cuburi, 1-2 chouriço ( cârnat), 1 ambalaj ciuperci Paris proaspete, 1 praz sau 1 ceapã mare, 4-5 cãtei de usturoi, piper, sare, boia dulce, sofran indian, cimbrisor, foi de dafin, 200 ml smântânã pt. gãtit, vin alb, 3-4 rosii medi

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

O mâncare pe care o gãtim des, atunci când ne strângem familia sau prieteni, la un sfârsit de sãptãmânã ...
Prefer sã gãtesc pt. prânz de obicei, cu o searã înainte tin carnea în marinatã.
De data asta a trebuit sã gãtesc pt. cinã, iar invitati au apãrut surprizã.

1) Carnea se taie în bucãti si se prãjeste cu baconul si chouriço feliat, în foarte putin ulei deoarece carnea va lãsa multã grãsime.
Chouriço este un cârnat portughez de carne,diferit de cel românesc ( am vãzut referinte in diferite reviste culinare din România, printre care si Good Food).

2)Când începe sã se rumeneascã se adaugã prazul feliat, usturoiul tocat, ciupercile tãiate gros, rosiile decojite tãiate cuburi mari, condimenteazã si lasã sã elibereze lichid.
Pune vin cât sã acopere carnea si lasã la scãzut, la foc mic pt. cca 15 min-20 min.

3)Toarnã smântâna la urmã, mai lasã 2-3 min. si ia de pe foc.

Am transferat mâncarea într-un vas de pãmânt, si am servit cu cartofi prãjiti , salatã si orez african.
A avut mare succes, va trebui sã repet :)

Poftã mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la oalã- Frango no tacho" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Copanele de pui cu cartofi noi la cuptor

Copanele de pui cu cartofi noi la cuptor

Spalam copanelele cu apa rece, le crestam putin si le asezam intr-o tava unsa cu ulei. Condimentam

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui invelit in foietaj cu sos de mustar

Pui invelit in foietaj cu sos de mustar

Se spala pieptul de pui,se taie pe jumate si se pune la uscat pe un servet. Usturoiul, patrunjelul

10 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Silvia Serratore , 01 septembrie 2014

    Daca folosesti gaina, sigur va trebui sa fierbi mai mult de 20 minute ingredientele

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2011

    Mmmmmmmmmmmmmmm ce de arome!!!!!!!!*****

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2011

    Foarte bun! E adevarat daca vrem sa facem ceva specific portughez cu carnati, in Romania suntem "pierduti". Felul cum se fac carnatii in tara si cum se fac in Portugalia e foarte diferit. Eu cred ca carnatii portughezi merg binisor in mai toate retetele romanesti dar carnatii romanesti cred ca nu se asorteaza cu nici o reteta de mancare portugheza. Daca pana la urma te decizi sa faci ceva portughez cu carnati romanesti va iesi ceva straniu. Felicitari pentru reteta, continua tot asa!*****

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2011

      Super bun!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2011

      Waw ce bunatateeeeeeeeeee.......

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2011

      mancarea asta este exact ceea ce imi place mie sa mananc! un amestec de arome si gusturi, usor de facut si foarte bun! felicitari! una din putinele mancaruri pentru care votez cu 5 stele!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 1 pui sau o gãinã mare
  • 100 g bacon cuburi
  • 1-2 chouriço ( cârnat)
  • 1 ambalaj ciuperci Paris proaspete
  • 1 praz sau 1 ceapã mare
  • 4-5 cãtei de usturoi
  • piper
  • sare
  • boia dulce
  • sofran indian
  • cimbrisor
  • foi de dafin
  • 200 ml smântânã pt. gãtit
  • vin alb
  • 3-4 rosii medi

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Mmmmmmmmmmmmmmm ce de arome!!!!!!!!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Cotlet de porc copt in zeama de varza