autor:

Piri Piri e Canela

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Pui la oalã- Frango no tacho

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 23 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 23 septembrie 2011

Ingrediente
1 pui sau o gãinã mare, 100 g bacon cuburi, 1-2 chouriço ( cârnat), 1 ambalaj ciuperci Paris proaspete, 1 praz sau 1 ceapã mare, 4-5 cãtei de usturoi, piper, sare, boia dulce, sofran indian, cimbrisor, foi de dafin, 200 ml smântânã pt. gãtit, vin alb, 3-4 rosii medi

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

O mâncare pe care o gãtim des, atunci când ne strângem familia sau prieteni, la un sfârsit de sãptãmânã ...
Prefer sã gãtesc pt. prânz de obicei, cu o searã înainte tin carnea în marinatã.
De data asta a trebuit sã gãtesc pt. cinã, iar invitati au apãrut surprizã.

1) Carnea se taie în bucãti si se prãjeste cu baconul si chouriço feliat, în foarte putin ulei deoarece carnea va lãsa multã grãsime.
Chouriço este un cârnat portughez de carne,diferit de cel românesc ( am vãzut referinte in diferite reviste culinare din România, printre care si Good Food).

2)Când începe sã se rumeneascã se adaugã prazul feliat, usturoiul tocat, ciupercile tãiate gros, rosiile decojite tãiate cuburi mari, condimenteazã si lasã sã elibereze lichid.
Pune vin cât sã acopere carnea si lasã la scãzut, la foc mic pt. cca 15 min-20 min.

3)Toarnã smântâna la urmã, mai lasã 2-3 min. si ia de pe foc.

Am transferat mâncarea într-un vas de pãmânt, si am servit cu cartofi prãjiti , salatã si orez african.
A avut mare succes, va trebui sã repet :)

Poftã mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la oalã- Frango no tacho" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
pulpe de pui la cuptor,cu orez si ciuperci

pulpe de pui la cuptor,cu orez si ciuperci

Spalam pulpele si le asezam pe patul de legume.Le stropim cu uleiul,adaugam condimente,apa si lasam

6 voturi    3 comentarii
50h
Mancaruri cu carne
MAZARE CU PARIZER DE CURCAN

MAZARE CU PARIZER DE CURCAN

Se caleste un pic ceapa si parizerul apoi se pune supa de vegetale si se lasa la fiert. Cand sunt

11 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Silvia Serratore , 01 septembrie 2014

    Daca folosesti gaina, sigur va trebui sa fierbi mai mult de 20 minute ingredientele

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2011

    Mmmmmmmmmmmmmmm ce de arome!!!!!!!!*****

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2011

    Foarte bun! E adevarat daca vrem sa facem ceva specific portughez cu carnati, in Romania suntem "pierduti". Felul cum se fac carnatii in tara si cum se fac in Portugalia e foarte diferit. Eu cred ca carnatii portughezi merg binisor in mai toate retetele romanesti dar carnatii romanesti cred ca nu se asorteaza cu nici o reteta de mancare portugheza. Daca pana la urma te decizi sa faci ceva portughez cu carnati romanesti va iesi ceva straniu. Felicitari pentru reteta, continua tot asa!*****

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2011

      Super bun!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2011

      Waw ce bunatateeeeeeeeeee.......

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2011

      mancarea asta este exact ceea ce imi place mie sa mananc! un amestec de arome si gusturi, usor de facut si foarte bun! felicitari! una din putinele mancaruri pentru care votez cu 5 stele!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 1 pui sau o gãinã mare
  • 100 g bacon cuburi
  • 1-2 chouriço ( cârnat)
  • 1 ambalaj ciuperci Paris proaspete
  • 1 praz sau 1 ceapã mare
  • 4-5 cãtei de usturoi
  • piper
  • sare
  • boia dulce
  • sofran indian
  • cimbrisor
  • foi de dafin
  • 200 ml smântânã pt. gãtit
  • vin alb
  • 3-4 rosii medi

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Mmmmmmmmmmmmmmm ce de arome!!!!!!!!*****

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Ficatei de pasare