autor:

Piri Piri e Canela

» » , Fripturi, Retete de Craciun

Fripturã de ratã cu cartofi dulci

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 12 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 12 noiembrie 2011

Ingrediente
1 ratã, cimbrisor ( thym), 4-6 cãtei de usturoi, sare si piper, 1 linguritã boia, 1 linguritã curcuma, sucul de la o lãmâie, 2-3 cartofi dulci

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

5 voturi

Mod de preparare

Am gãtit pentru 2 persoane ( ca de obicei) deci am folosit jumãtate de ratã.


* Carnea se taie în bucãti, se cresteazã si se condimenteazã cu cimbrisor, usturoiul zdrobit cu tot cu coajã,sare, piper, curcuma, boia si sucul de lãmâie.
Lasã la marinat cam 2 ore.


* Într-o tigaie antiaderentã se pune la prãjit rata cu pielea în jos, sã elibereze grãsimea si sã se rumeneascã apoi se întoarce pe cealaltã parte ( sau se poate da la cuptor).
Eu am pus putinã apã si am acoperit.

* Cartofi se spalã bine si se pun la fiert în apa cu sare si 2-3 cuisoare.
Se înteapã cu furculita, sã vedem dacã sau fiert; de obicei în 30 minute sunt fierti.
Se scurg de apã si se lasã la rãcit, apoi se taie rondele groase si se adaugã fripturi de ratã, si se mai lasã la prãjit putin.

Sfat:
Puteti înlocui cartofi dulci cu mere sau castane.
Delicios cu salatã de rucula si nuci.

Poftã mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fripturã de ratã cu cartofi dulci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Cotlet glazurat cu morcovi si broccoli

Cotlet glazurat cu morcovi si broccoli

Intr-o tigaie cu maner metalic incingem 1 lingura ulei de masline. Carnea o saram bine, apoi o rumenim

5 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi
Pui cu cartofi in vas roman

Pui cu cartofi in vas roman

Înainte de a începe, se scufundă vasul roman pentru 20 de minute în apă rece. Cartofii se curaţă

5 voturi    2 comentarii
40 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sorin Rymbu , 09 octombrie 2014

    me gusta

  • Fara foto

    Ionut Toma , 02 martie 2014

    foarte gustoasa am preparat-o cu rata olteneasca ,,delicioasa,, mersi mult

  • Fara foto

    Bela Peto , 06 februarie 2014

    super mere cu vin rosu

    • Dumitrescu_Claudiu

      Dumitrescu_Claudiu (Maestru bucatar) , 31 decembrie 2013

      tare gustos

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2011

      Merçi:)

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2011

      Data viitoare cumpar o rata si voi face dupa reteta ta. Felicitari!*****

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2011

      Un pranz f bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 ratã
  • cimbrisor ( thym)
  • 4-6 cãtei de usturoi
  • sare si piper
  • 1 linguritã boia
  • 1 linguritã curcuma
  • sucul de la o lãmâie
  • 2-3 cartofi dulci

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Dumitrescu_Claudiu (Maestru bucatar)

tare gustos

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pulpe de pui pe sare