Fripturã de ratã cu cartofi dulci

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Fripturã de ratã cu cartofi dulci

Ingrediente

  • 1 ratã
  • cimbrisor ( thym)
  • 4-6 cãtei de usturoi
  • sare si piper
  • 1 linguritã boia
  • 1 linguritã curcuma
  • sucul de la o lãmâie
  • 2-3 cartofi dulci

Mod de preparare

Am gãtit pentru 2 persoane ( ca de obicei) deci am folosit jumãtate de ratã.

* Carnea se taie în bucãti, se cresteazã si se condimenteazã cu cimbrisor, usturoiul zdrobit cu tot cu coajã,sare, piper, curcuma, boia si sucul de lãmâie.

Lasã la marinat cam 2 ore.

* Într-o tigaie antiaderentã se pune la prãjit rata cu pielea în jos, sã elibereze grãsimea si sã se rumeneascã apoi se întoarce pe cealaltã parte ( sau se poate da la cuptor).

Eu am pus putinã apã si am acoperit.

* Cartofi se spalã bine si se pun la fiert în apa cu sare si 2-3 cuisoare.

Se înteapã cu furculita, sã vedem dacã sau fiert; de obicei în 30 minute sunt fierti.

Se scurg de apã si se lasã la rãcit, apoi se taie rondele groase si se adaugã fripturi de ratã, si se mai lasã la prãjit putin.

Sfat:

Puteti înlocui cartofi dulci cu mere sau castane.

Delicios cu salatã de rucula si nuci.

Poftã mare!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pizza bread

Pizza bread

Pizza bread
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Ciorbă de crap
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor