Am gãtit pentru 2 persoane ( ca de obicei) deci am folosit jumãtate de ratã.
* Carnea se taie în bucãti, se cresteazã si se condimenteazã cu cimbrisor, usturoiul zdrobit cu tot cu coajã,sare, piper, curcuma, boia si sucul de lãmâie.
Lasã la marinat cam 2 ore.
* Într-o tigaie antiaderentã se pune la prãjit rata cu pielea în jos, sã elibereze grãsimea si sã se rumeneascã apoi se întoarce pe cealaltã parte ( sau se poate da la cuptor).
Eu am pus putinã apã si am acoperit.
* Cartofi se spalã bine si se pun la fiert în apa cu sare si 2-3 cuisoare.
Se înteapã cu furculita, sã vedem dacã sau fiert; de obicei în 30 minute sunt fierti.
Se scurg de apã si se lasã la rãcit, apoi se taie rondele groase si se adaugã fripturi de ratã, si se mai lasã la prãjit putin.
Sfat:
Puteti înlocui cartofi dulci cu mere sau castane.
Delicios cu salatã de rucula si nuci.
Poftã mare!
Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii