autor:

Simona_Georgescu

» » , Aperitive cu oua, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 ianuarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 ianuarie 2019

Ingrediente
2-3 linguri ulei de masline, 1 ceapa alba de marime medie, 1 ardei galben mic sau jumatate dintr-unul mai mare, 1 graunte de usturoi, Jumatate dintr-un dovlecel, mic si el, 1 rosie mare de gradina, 1 lingurita concentrat de ardei, Sare dupa gust, Piper proaspat rasnit, boia de ardei dulce, ierburi de gradina, 2 oua proaspete, Pentru servit:, Branza maturata(optional), Paine prajita aromatizata cu boia dulce si oregano, Crutoane (facute in casa si aromatizate cu boia si cimbrisor)

Dificultate: Medie Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei. Cand devine sticloasa se adauga usturoiul taiat marunt. Acesta nu se lasa mult, cateva secunde cat sa-si lase aroma. Se adauga ardeiul taiat cuburi, se lasa sa se inmoaie 2-3 minute la foc mic. Intre timp taiem dovlecelul in bucati cam de marimea ardeiului. Eu il tai in sferturi, apoi de la fiecare bucata tai partea cu seminte. Dupa ce am taiat dovlecelul il pun si pe acesta in tigaie. Pun sare ca sa se inmoaie legumele mai usor, amestec si las la foc mic inca 3-4 minute. Daca sunteti mofturosi, asa ca mine ) curatati rosia de coaja, daca nu, o lasati asa. Se taie rosia in cuburi si se pune in tigaie. Sa nu uitam si de concentratul de ardei, eu l-am pus mai mult pentru culoare, se amesteca si pune capac peste tigaie si se lasa totul la foc mic 5-6 minute. La sfarsit se asezoneaza dupa gust cu sare, piper, boia de ardei dulce si ierburi de gradina Delikat.

Ouale romanesti se fac in felul urmator: se pune la fiert intr-o craticioara apa. Cand a inceput sa fiarba se pune un praf de sare si 1 lingura otet. Focul sub craticioara sa fie cel mai mic posibil, iar oul neapart sa fie proaspat. Se sparge oul intr-un castron. Se face un vartej in oala cu apa cu un tel sau o lingura. Se rastoarna oul in vartejul de apa format in cratita. Se lasa sa fiarba fix 3 minute. Se scoate cu o spumiera si se aseaza peste ghiveciul de legume. Se pudreaza cu boia dulce de ardei Delikat. PS: oul este facut perfect atunci cand il taiati cu un cutit galbenusul se revarsa…

Painea prajita aromatizata se face astfel: se incinge o tigaie tip gril si se stropeste cu putin ulei. Se aseaza feliile de paine si se prajesc pe ambele parti. Se stropesc cu ulei si se freaca feliile de paine cu boia si condimente Delikat.

Ca tusa finala, se stropeste totul cu putin ulei de masline de buna calitate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume cu oua romanesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole batuta cu prajeala deasupra

Fasole batuta cu prajeala deasupra

Fierbem fasolea si ii schimbam apa de trei ori.Dupa ce s a fiert o pasam cu mixerul vertical sau

2 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Etli taze fasulye(dieta) - mancare de fasole teci, personalizata

Etli taze fasulye(dieta) - mancare de fasole teci, personalizata

Intr-o oala de dimensiuni mici se pun cuburile de soia impreuna cu apa, condimente si un varf de

4 voturi    5 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa alba de marime medie
  • 1 ardei galben mic sau jumatate dintr-unul mai mare
  • 1 graunte de usturoi
  • Jumatate dintr-un dovlecel
  • mic si el
  • 1 rosie mare de gradina
  • 1 lingurita concentrat de ardei
  • Sare dupa gust
  • Piper proaspat rasnit
  • boia de ardei dulce
  • ierburi de gradina
  • 2 oua proaspete
  • Pentru servit:
  • Branza maturata(optional)
  • Paine prajita aromatizata cu boia dulce si oregano
  • Crutoane (facute in casa si aromatizate cu boia si cimbrisor)

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

6 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta,

3 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de pui cu prune uscate Ciorba de pui cu prune uscate

Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o “spinare” de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline,sare si amestecul de condimente,amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Spanac