Ghiveci de legume cu oua romanesti

Va propunem o reteta delicioasa de Ghiveci de legume cu oua romanesti, care va asigura toti nutrientii necesari pentru o masa completa!

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie
Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ingrediente

  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa alba de marime medie
  • 1 ardei galben mic sau jumatate dintr-unul mai mare
  • 1 graunte de usturoi
  • Jumatate dintr-un dovlecel, mic si el
  • 1 rosie mare de gradina
  • 1 lingurita concentrat de ardei
  • Sare dupa gust
  • Piper proaspat rasnit, boia de ardei dulce, ierburi de gradina
  • 2 oua proaspete
  • Pentru servit:
  • Branza maturata(optional)
  • Paine prajita aromatizata cu boia dulce si oregano
  • Crutoane (facute in casa si aromatizate cu boia si cimbrisor)

Mod de preparare

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei. Cand devine sticloasa se adauga usturoiul taiat marunt. Acesta nu se lasa mult, cateva secunde cat sa-si lase aroma. Se adauga ardeiul taiat cuburi, se lasa sa se inmoaie 2-3 minute la foc mic. Intre timp taiem dovlecelul in bucati cam de marimea ardeiului. Eu il tai in sferturi, apoi de la fiecare bucata tai partea cu seminte. Dupa ce am taiat dovlecelul il pun si pe acesta in tigaie. Pun sare ca sa se inmoaie legumele mai usor, amestec si las la foc mic inca 3-4 minute. Daca sunteti mofturosi, asa ca mine ) curatati rosia de coaja, daca nu, o lasati asa. Se taie rosia in cuburi si se pune in tigaie. Sa nu uitam si de concentratul de ardei, eu l-am pus mai mult pentru culoare, se amesteca si pune capac peste tigaie si se lasa totul la foc mic 5-6 minute. La sfarsit se asezoneaza dupa gust cu sare, piper, boia de ardei dulce si ierburi de gradina Delikat.

Ouale romanesti se fac in felul urmator: se pune la fiert intr-o craticioara apa. Cand a inceput sa fiarba se pune un praf de sare si 1 lingura otet. Focul sub craticioara sa fie cel mai mic posibil, iar oul neapart sa fie proaspat. Se sparge oul intr-un castron. Se face un vartej in oala cu apa cu un tel sau o lingura. Se rastoarna oul in vartejul de apa format in cratita. Se lasa sa fiarba fix 3 minute. Se scoate cu o spumiera si se aseaza peste ghiveciul de legume. Se pudreaza cu boia dulce de ardei Delikat. PS: oul este facut perfect atunci cand il taiati cu un cutit galbenusul se revarsa…

Painea prajita aromatizata se face astfel: se incinge o tigaie tip gril si se stropeste cu putin ulei. Se aseaza feliile de paine si se prajesc pe ambele parti. Se stropesc cu ulei si se freaca feliile de paine cu boia si condimente Delikat.

Ca tusa finala, se stropeste totul cu putin ulei de masline de buna calitate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise