Ingrediente
maruntaiele de la un miel de 12kg, 2 bucati carne de miel(cca 300 gr), cca 200 grame de slanina de porc, 5 legaturi de ceapa, 3 legaturi de usturoi verde, 2 legaturi marar, 1/2 de legatura de patrunjel, 5 oua, 1 foaie de dafin, cateva boabe de piper negru, 3 linguri ulei, sare, piper negru macinat, prapur de miel
Dificultate: Medie | Timp: 2h
0 voturi
Mod de preparare
Intre timp taiem plamanul, inima, splina si rinichii cubulete, le spalam bine si le calim impreuna cu uleiul si jumatate din cantitatea de ceapa taiata marunt pana se rumenesc usor.
Taiem slanina in cubulete si tocam marunt restul de ceapa, mararul si patrunjelul.
Spalam bine prapurul in mai multe ape.
Cand carnea a fiert, indepartam oasele si o dam prin masina de tocat impreuna cu maruntaiele calite, slanina de porc, ficatul si inima crude si usturoiul verde.
Adaugam in amestecul de mai sus cele 5 oua, restul de ceapa, mararul si patrunjelul tocate, sare si piper dupa gust si amestecam cu mana pana devine o pasta omogena.
Intr-o tava de cozonac asezam hartie de copt, apoi prapurul in asa fel in cat sa ne ramana o parte pentru a acoperi umplutura. Asezam preparatul de mai sus, invelim cu restul de prapur si dam la cuptor pentru cca. 40 de minute, la foc mediu pana se rumeneste.
Se lasa pana se raceste complet, apoi se taie in felii si se serveste cu salata de sfecla rosie si hrean.
Pregatit astfel va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.