Drob de miel

Intr-o oala cu apa punem carnea de miel cu tot cu os, foaia de dafin si cateva boabe de piper si o fierbem cca 40 de minute.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Drob de miel

Ingrediente

  • maruntaiele de la un miel de 12kg
  • 2 bucati carne de miel(cca 300 gr)
  • cca 200 grame de slanina de porc
  • 5 legaturi de ceapa
  • 3 legaturi de usturoi verde
  • 2 legaturi marar
  • 1/2 de legatura de patrunjel
  • 5 oua
  • 1 foaie de dafin
  • cateva boabe de piper negru
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper negru macinat
  • prapur de miel

Mod de preparare

Intr-o oala cu apa punem carnea de miel cu tot cu os, foaia de dafin si cateva boabe de piper si o fierbem cca 40 de minute.

Intre timp taiem plamanul, inima, splina si rinichii cubulete, le spalam bine si le calim impreuna cu uleiul si jumatate din cantitatea de ceapa taiata marunt pana se rumenesc usor.

Taiem slanina in cubulete si tocam marunt restul de ceapa, mararul si patrunjelul.

Spalam bine prapurul in mai multe ape.

Cand carnea a fiert, indepartam oasele si o dam prin masina de tocat impreuna cu maruntaiele calite, slanina de porc, ficatul si inima crude si usturoiul verde.

Adaugam in amestecul de mai sus cele 5 oua, restul de ceapa, mararul si patrunjelul tocate, sare si piper dupa gust si amestecam cu mana pana devine o pasta omogena.

Intr-o tava de cozonac asezam hartie de copt, apoi prapurul in asa fel in cat sa ne ramana o parte pentru a acoperi umplutura. Asezam preparatul de mai sus, invelim cu restul de prapur si dam la cuptor pentru cca. 40 de minute, la foc mediu pana se rumeneste.

Se lasa pana se raceste complet, apoi se taie in felii si se serveste cu salata de sfecla rosie si hrean.

Pregatit astfel va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise