Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie.
Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie, amestecand mereu cu telul pana se obtine o mamaliguta suficient de tare; este bine sa nu fie prea tare sa se poata modela cu lingura.
Mod de preparare pentru Taci si inghite:
Se ia o tava cu fund detasabil si se orneaza tava cu felii de sunculita, asa cat sa cuprinda toata tava si sa iasa chiar putin feliile din tava, se pune un strat de mamaliguta ce se intinde cu lingura, se presara branza data prin razatoare, cascaval dat prin razatoare si se trece la pasul urmator, adica se mai intinde un strat de mamaliguta, se pune iarasi branza si cascaval si iarasi un strat de mamaliguta. Se ia cu o lingura mamaliguta din ultima foaie si in locul ei se pune cate o felie de sunculita crud uscata si cate un ou, daca oul este prea mare, se mai renunta la putin albus. Se da tava la cuptor la foc mare pentru circa 30 minute sau pana cand ouale sunt facute si sunculita se rumeneste usor. Se scoate tava din cuptor, se portioneaza si se serveste simpla sau cu smantana, depinde de gust si preferinte. Sa aveti pofta, dragilor!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii