Reteta simpla de shakshuka: oua gatite in sos de rosii aromat, cu ceapa, ardei gras si condimente, servite direct din tigaie. Un mic dejun savuros si rapid de pregatit!
Toaca ceapa, usturoiul si ardeiul gras. Daca folosesti rosii proaspete, taie-le cubulete.
Intr-o tigaie mare, incalzeste uleiul de masline la foc mediu. Adauga ceapa si ardeiul gras si gateste-le timp de 5-7 minute, pana cand se inmoaie si devin usor aurii.
Adauga usturoiul tocat, boiaua de ardei si chimenul macinat (daca folosesti). Gateste totul pentru inca 1-2 minute, amestecand constant, pana cand usturoiul isi elibereaza aroma.
Toarna rosiile cubulete in tigaie, amesteca bine si adauga sare si piper dupa gust. Lasa sa fiarba la foc mic pentru 10-15 minute, pana cand sosul se ingroasa usor si aromele se combina.
Cu o lingura, fa 5 mici adancituri in sosul de rosii. Sparge un ou in fiecare adancitura. Acopera tigaia cu un capac si lasa sa gateasca la foc mic pana cand albusurile sunt gatite, iar galbenusurile sunt inca usor moi, aproximativ 5-7 minute. Poti ajusta timpul de gatire in functie de cat de bine facute iti plac ouale.
Opreste focul si presara patrunjelul sau coriandrul tocat deasupra.
Serveste shakshuka direct din tigaie, alaturi de paine proaspata, turte la tigaie sau lipii, pentru a inmuia in sosul delicios.
Sugestii:
Poti adauga si branza feta sfaramata deasupra pentru un plus de savoare.
Daca preferi un gust mai picant, poti adauga fulgi de ardei iute odata cu condimentele.
Pofta buna!
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii