Shakshuka - reteta de oua in sos de rosii la tigaie

Reteta simpla de shakshuka: oua gatite in sos de rosii aromat, cu ceapa, ardei gras si condimente, servite direct din tigaie. Un mic dejun savuros si rapid de pregatit!

Timp pregatire
100 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Shakshuka - reteta de oua in sos de rosii la tigaie

Ingrediente

  • 5 oua
  • 1 conserva de rosii cubulete (400 g) sau 4-5 rosii proaspete, taiate cubulete
  • 1 ceapa medie, tocata fin
  • 1 ardei gras rosu, taiat fasii subtiri
  • 2-3 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1 lingurita boia de ardei dulce (sau iute, dupa gust)
  • 1 lingurita chimen macinat (optional)
  • sare si piper dupa gust
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • patrunjel proaspat sau coriandru, tocat (pentru garnitura)

Mod de preparare

Toaca ceapa, usturoiul si ardeiul gras. Daca folosesti rosii proaspete, taie-le cubulete.

Intr-o tigaie mare, incalzeste uleiul de masline la foc mediu. Adauga ceapa si ardeiul gras si gateste-le timp de 5-7 minute, pana cand se inmoaie si devin usor aurii.

Adauga usturoiul tocat, boiaua de ardei si chimenul macinat (daca folosesti). Gateste totul pentru inca 1-2 minute, amestecand constant, pana cand usturoiul isi elibereaza aroma.

Toarna rosiile cubulete in tigaie, amesteca bine si adauga sare si piper dupa gust. Lasa sa fiarba la foc mic pentru 10-15 minute, pana cand sosul se ingroasa usor si aromele se combina.

Cu o lingura, fa 5 mici adancituri in sosul de rosii. Sparge un ou in fiecare adancitura. Acopera tigaia cu un capac si lasa sa gateasca la foc mic pana cand albusurile sunt gatite, iar galbenusurile sunt inca usor moi, aproximativ 5-7 minute. Poti ajusta timpul de gatire in functie de cat de bine facute iti plac ouale.

Opreste focul si presara patrunjelul sau coriandrul tocat deasupra.

Serveste shakshuka direct din tigaie, alaturi de paine proaspata, turte la tigaie sau lipii, pentru a inmuia in sosul delicios.

Sugestii:
Poti adauga si branza feta sfaramata deasupra pentru un plus de savoare.
Daca preferi un gust mai picant, poti adauga fulgi de ardei iute odata cu condimentele.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Descopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise