Lipii rapide, reteta simpla. Sunt moi, gustoase si se fac cat ai clipi din cateva ingrediente la indemana tuturor.
Pregatim toate ingredientele si le punem intr-un bol. Framantam pana cand obtinem un aluat neted, nu foarte moale, care se dezlipeste de pe maini.
Lasam aluatul acoperit sa se odihneasca 15-20 de minute.
Apoi il impartim in 4 bucati si formam 4 lipii, cat doriti de subtiri.
Incalzim o tigaie antiaderenta la foc mediu si coacem lipiile. Nu dati focul mare pentru ca se vor arde. Cand lipia s-a umflat, intoarceti-o si pe partea cealalta.
Scoateti lipiile pe o farfurie si acoperiti-le cu un prosop de bucatarie sau o alta farfurie. Asa raman moi pana le terminati de copt si pe celelalte.
Umpleti-le cu ce doriti, dupa gustul si imaginatia voastra. Sunt perfecte pentru shaorma, sandwich-uri sau unse cu nutella si umplute cu banane sau alte fructe.
Din cantitatile date ies 4 lipii, dar va recomand sa dublati cantitatile. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii