Lipii rapide

Lipii rapide, reteta simpla. Sunt moi, gustoase si se fac cat ai clipi din cateva ingrediente la indemana tuturor.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Lipii rapide

Ingrediente

  • 230 g faina
  • 125 ml apa calda
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura de ulei de masline

Mod de preparare

Pregatim toate ingredientele si le punem intr-un bol. Framantam pana cand obtinem un aluat neted, nu foarte moale, care se dezlipeste de pe maini.

Lasam aluatul acoperit sa se odihneasca 15-20 de minute.

Apoi il impartim in 4 bucati si formam 4 lipii, cat doriti de subtiri.

Incalzim o tigaie antiaderenta la foc mediu si coacem lipiile. Nu dati focul mare pentru ca se vor arde. Cand lipia s-a umflat, intoarceti-o si pe partea cealalta.

Scoateti lipiile pe o farfurie si acoperiti-le cu un prosop de bucatarie sau o alta farfurie. Asa raman moi pana le terminati de copt si pe celelalte.

Umpleti-le cu ce doriti, dupa gustul si imaginatia voastra. Sunt perfecte pentru shaorma, sandwich-uri sau unse cu nutella si umplute cu banane sau alte fructe.

Din cantitatile date ies 4 lipii, dar va recomand sa dublati cantitatile. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta