Budinca aperitiv cu sunca presata si ardei rosu – reteta simpla si gustoasa, foarte usor de preparat

Incearca reteta noastra de budinca aperitiv cu sunca presata si ardei rosu – simpla, delicioasa si foarte usor de preparat, perfecta pentru orice masa de sarbatoare si nu numai.

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa
Budinca aperitiv cu sunca presata si ardei rosu – reteta simpla si gustoasa, foarte usor de preparat

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri smantana (20-25% grasime)
  • 6 linguri faina
  • 300 g sunca presata
  • 2 ardei grasi rosii
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • optional: 1 lingurita praf de copt pentru o textura mai aerata
  • Unt sau ulei pentru uns tava

Mod de preparare

Daca iti plac retetele simple si gustoase, aceasta budinca aperitiv cu sunca presata si ardei rosu este alegerea ideala. Se prepara rapid, cu ingrediente la indemana, si care cucereste pe oricine.

Poti sa o servesti ca fel principal usor sau ca aperitiv la mesele festive. Iti recomand sa incerci si alte variante asemanatoare, precum budinca de dovlecei cu branza, chec aperitiv cu spanac
sau briose aperitiv cu masline si branzeturi, care se pregatesc la fel de usor si sunt la fel de apreciate.

Taie sunca presata cubulete mici.
Curata ardeii, scoate cotoarele si semintele, apoi taie-i cubulete.
Toaca patrunjelul verde marunt.

Sparge ouale intregi intr-un bol incapator si bate-le cu mixerul 3-4 minute, pana devin spumoase si deschise la culoare.
Adauga smantana, sarea si piperul, continuand mixarea la viteza mica.
Presara faina treptat (si praful de copt, daca folosesti), amestecand usor pana obtii o compozitie omogena, fara cocoloase.
Pune in compozitie sunca, ardeii si patrunjelul tocat.
Amesteca usor cu o spatula, ca sa se distribuie uniform.

Unge tava de 25x26 cm cu unt sau ulei si tapeteaz-o cu faina (sau foloseste o hartie de copt de calitate).
Toarna compozitia si niveleaz-o cu spatula.
Coace in cuptor preincalzit la 180°C timp de 35-40 de minute, pana budinca e rumena si ferma la mijloc (testul scobitorii).

Lasa budinca sa se racoreasca 10 minute inainte de a o taia.
Serveste-o calda sau rece, simpla sau alaturi de o salata verde. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise