autor:

Anca E. Voicu

» » , , Retete de Pasti, Aperitive, Aperitive cu oua

Oua in culori naturale pentru Sfintele Pasti

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 aprilie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 aprilie 2018

Ingrediente
Avem nevoie de:, 16 oua (sau oricate doriti),, 1 crăticioară de 2 litri pentru culoarea roşie,, 4 crăticioare sau ibrice (fiecare de 1 litru) pentru celelalte culori,, oţet,, coaja de la 8 cepe roşii + 5 cepe întregi pentru culoarea roşie,, 3 cepe albe şi coaja rasă de la un morcov pentru culoarea galbenă,, 1 ceapa albă şi 2 frunze de varză roşie pentru verde (kaki),, 6 foi de varză roşie pentru albastru,, , pentru decorat:, frunze de mărar, frunze de pătrunjel, lavandă, flori de muşcată, flori de zarzăr şi orice floricele aveţi,, dresuri noi, în care vom lega ouăle,, imaginaţie cât cuprinde.

Dificultate: Medie Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Cum procedam:

Se scot ouăle din frigider pentru a le aduce la temperatura camerei. Se spală şi se freacă uşor cu un bureţel curat pentru a îndepărta marcajul.

Eu am pregătit 8 ouă roşii, 3 galbene, 2 albastre şi 3 verzi, de aceea pentru ouăle roşii am avut nevoie de o crăticioară de 2 litri, iar pentru celelalte culori, ibrice sau vase de câte 1 litru. Pentru culoarea roşie am pus 2 linguri de oţet, iar pentru celelalte culori, doar câte o lingură de oţet.

În crăticioara în care vom vopsi ouă roşii se pun frunzele şi cepele roşii, se aşază ouăle printre ele, se umple vasul cu apă, se adaugă oţetul şi se fierb la foc mic, aprox 25 de minute.

În celelalte vase, se aşază ouăle, tot printre frunzele de varză sau foile de ceapă, coajă de morcov, se umple cu apă, se adaugă oţetul şi se fierb tot 25 de minute.

Mai în glumă, mai în serios, vă puteţi da seama ce nuanţe veţi obţine după picăturile de apă care au sărit pe aragaz.

Eu am pus unele dintre ouă în dresuri, cu flori de zarzăr, muşcate, mărar, pătrunjel sau lavandă. Cel mai frumos s-a lipit floarea de muşcată. Dresul însă a fost mai gros, iar oul s-a colorat în timp mai îndelungat.

După ce se ia focul, se lasă ouăle la răcit în vasele cu apa în care au fiert. Se verifică din când în când culoarea, iar dacă este destul de intensă, se pot scoate la uscat în cofraje de ouă. Dacă sunt pale culorile, se mai pot lăsa în apa aceea. Eu le-am lăsat astfel cam două ore.



Culorile nu ies vii, aprise precum cele din comerţ. Roşul este frumos, uşor cărămiziu, mie mi-a plăcut mult, galbenul obţinut va fi mai închis, uşor portocaliu, albastrul este pal (poate trebuia să îl las mai mult), iar verdele a ieşit spre kaki. Însă vopsite astfel sunt mai sănătoase.

Pentru verde se poate folosi spanac, însă mie nu îmi place, iar fiertul într-o legumă anume îi schimbă uşor gustul. Am mai fiert acum câţiva ani ouă în zeamă de urzici, şi nu mi-a plăcut gustul, de aceea am folosit o combinaţie de varză roşie şi ceapă albă acum. După aceea, le-am mai trecut câteva minute prin apa în care au fiert doar ouăle galbene, astfel că au prins o nuanţă interesantă de auriu.

La final, se ung cu ulei, pentru luciu.





Paşte Fericit!



Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/04/oua-in-culori-naturale-pentru-sfintele.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua in culori naturale pentru Sfintele Pasti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Tort de ciocolata cu biscuiti

Tort de ciocolata cu biscuiti

Se rup biscuitii in bucatele, se taie rahatul dupa bunul plac (eu l-am taiat bastonase); se pune

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Tocana de ied cu cartofi noi, aromatizata cu menta si lamaita

Tocana de ied cu cartofi noi, aromatizata cu menta si lamaita

Carnea se spala bine, cu atentie, pentru a nu ramane eventuale fire de par pe carne. Se curata de

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lelia , 13 aprilie 2018

    Frumos aranjament, mi-a placut foarte mult, bravo.

Dificultate

Medie

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • 16 oua (sau oricate doriti),
  • 1 crăticioară de 2 litri pentru culoarea roşie,
  • 4 crăticioare sau ibrice (fiecare de 1 litru) pentru celelalte culori,
  • oţet,
  • coaja de la 8 cepe roşii + 5 cepe întregi pentru culoarea roşie,
  • 3 cepe albe şi coaja rasă de la un morcov pentru culoarea galbenă,
  • 1 ceapa albă şi 2 frunze de varză roşie pentru verde (kaki),
  • 6 foi de varză roşie pentru albastru,
  • pentru decorat:
  • frunze de mărar
  • frunze de pătrunjel
  • lavandă
  • flori de muşcată
  • flori de zarzăr şi orice floricele aveţi,
  • dresuri noi
  • în care vom lega ouăle,
  • imaginaţie cât cuprinde.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Lelia

Frumos aranjament, mi-a placut foarte mult, bravo.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Prajitura Tiramisu Prajitura Tiramisu

Se foloseste o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm. Se face o cafea tare, puțin îndulcită,

4 voturi    1 comentariu
40 min
Retete de Pasti
Tort de ciocolata cu biscuiti Tort de ciocolata cu biscuiti

Se rup biscuitii in bucatele, se taie rahatul dupa bunul plac (eu l-am taiat bastonase); se pune laptele la fiert, iar cand deja e cald,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Cuburi cu crema de branza