Ingrediente
Ingrediente pentru doua bucati de drob:, 1 kg. carne tocata de porc,, 1 kg. carne de vita tocata,, 600 gr. ficat de porc,, 300 gr. usturoi verde,, 300 gr. ceapa verde,, 1 lingurita piper macinat,, 1 lingurita condimente de porc,, 1 lingura sare rasa sau dupa gust,, 6 oua crude,, 8 oua fierte,, 300 gr.felii bacon,, 400 gr.smantana, grasime 20%,, 1 ceapa,, 1 lingurita praf de usturoi.
Dificultate: Medie | Timp: 2h 10 min
0 voturi
Mod de preparare
Se pune intr-un vas carnea tocata de porc, carnea tocata de vita, ficatul de porc tocat, ceapa si usturoiul verde tocat marunt, dar nu prea marunt sa se vada frumos in compozitie, condimentele, sare dupa gust, ouale crude, smantana, se omogenizeaza compozitia si se imparte in patru parti egale.
Se pune hartie de copt in doua tavi, se asaza felii de bacon pe fundul tavilor, apoi pe marginile tavilor. Jumatate din compozitie se imparte si se pune in tavi peste bacon. Se pun ouale fierte, taiate in felii peste compozitie, apoi se asaza restul de compozitie peste oua. Se ridica feliile de bacon peste compozitie si se dau tavile la cuptor pana cand se rumenesc frumos si scade surplusul de lichid ce se lasa de la carne. Cand sunt rumene, se scot din cuptor si se lasa in tavi sa se raceasca bine dupa care se portioneaza.
Sa aveti pofta, dragilor la un altfel de drob!