Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 aprilie 2018

Ingrediente
Ingrediente pentru doua bucati de drob:, - maruntaiele de la un miel de circa 10 kg, - 1 kg carne tocata mixta (vita,porc), - 1 kg praz, - 2 cepe mari, - albusurile de la 6 oua, - 1 ou crud, - 4 oua fierte, - 1 bucata salam crud-uscat de 250 gr. cu diametrul de circa 3 cm, - sare dupa gust, - 1 lingurita piper macinat, - foi de dafin, - ierburi aromate

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Se pun la fiert maruntaiele de la miel cu apa, sare, piper, foi de dafin. Se fierb, se clatesc si se dau prin masina de carne.

Se pun intr-un vas maruntaiele date prin masina de carne, carnea tocata, albusurile, oul crud, piper macinat, sare dupa gust, ierburi aromate, prazul tocat marunt, ceapa tocata marunt si se omogenizeaza bine compozitia. Se pune in tavi hartie de copt si in fiecare se pune din tava se pune 1/4 din compozitie; intr-o tava se pun 4 oua fierte si curatate, in cealalta tava de pune salamul crud uscat, apoi se pune cealalta compozitie cate 1/4. Se pune prapur peste drob sau ou batut si se dau tavile la cuptor. Se lasa la foc potrivit pana cand se coc.

Sa aveti pofta, dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Drob de Paste

Drob de Paste

Se pregateste pilaful. Se pune apa la fiert, iar cand incepe sa fiarba, se adauga legumele taiate

1 vot    2 comentarii
2h
Retete de Pasti
Drob de miel

Drob de miel

Intr-o oala cu apa punem carnea de miel cu tot cu os, foaia de dafin si cateva boabe de piper si

1 vot    0 comentarii
2h
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru doua bucati de drob:
  • - maruntaiele de la un miel de circa 10 kg
  • - 1 kg carne tocata mixta (vita,porc)
  • - 1 kg praz
  • - 2 cepe mari
  • - albusurile de la 6 oua
  • - 1 ou crud
  • - 4 oua fierte
  • - 1 bucata salam crud-uscat de 250 gr. cu diametrul de circa 3 cm
  • - sare dupa gust
  • - 1 lingurita piper macinat
  • - foi de dafin
  • - ierburi aromate

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

189 voturi    42 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

4 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Prajitura Tiramisu Prajitura Tiramisu

Se foloseste o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm. Se face o cafea tare, puțin îndulcită,

4 voturi    1 comentariu
40 min
Retete de Pasti
Tort de ciocolata cu biscuiti Tort de ciocolata cu biscuiti

Se rup biscuitii in bucatele, se taie rahatul dupa bunul plac (eu l-am taiat bastonase); se pune laptele la fiert, iar cand deja e cald,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Paine Floarea Soarelui