autor:

Anca E. Voicu

» » , , Dulciuri diverse, Mancaruri pentru copii, Prajituri

Chec cu pudra de roscove, mieji de nuca si para

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iulie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iulie 2019

Ingrediente
5 ouă,, un praf de sare,, 3+1 linguri zahăr brut din trestie de zahăr,, 130 ml ulei,, 4 linguri cu vârf de făină,, 1/2 plic praf de copt,, 1 lingură rasă Karob pudră de roșcove,, o mână de mieji de nucă,, 1 pară William mai coaptă,, , Pentru servire:, 1 cană cu lapte,, 120 ml apă,, 1 linguriță orz solubil,, 1 linguriță zahăr brut,, 1 linguriță zahăr pudră

Dificultate: Medie Timp: 35 min

1 vot

Mod de preparare



Un desert de week-end special pentru copii. Am înlocuit cacaua cu pudră de roșcove, pentru că nu conține cofeină și poate fi consumată și de copii. În plus, are un gust asemănător cu al pudrei de cacao, este bogată în în vitamine, minerale, fibre alimentare si calciu.

Am înlocuit, de asemenea, zahărul tos cu zahăr brut din trestie de zahăr, care conține vitamine și minerale, pe care zahărul obișnuit le pierde prin procesul de albire și rafinare (de aceea zahărul brut este considerat o opțiune mai sănătoasă în schimbul zahărului alb), în plus are un gust plăcut de caramel.

Singurul zahăr alb folosit la această rețetă a fost o linguriță de zahăr pudră pentru decor, reducând astfel pe cât posibil consumul de zahăr alb.





Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi 3 linguri de zahăr brut, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul, făina şi praful de copt şi se omogenizează.

O treime din compoziția albă se toarnă într-un castronel, pentru a o amesteca împreună cu pudra de roșcove.

Se transferă într-o tavă pentru chec pregătită cu hârtie de copt, mai întâi compoziția cu roșcove, apoi compoziția albă.

Se presară mieji de nucă mărunțiți grosier.

Se spală o pară, se decojește sau nu, în funcție de preferințe, se feliază, se trece prin făină, pentru a nu lăsa zeamă care să lase aluatul. Se așază peste compoziție și se scufundă ușor cu degetele.

Se presară o lingură de zahăr brut, care îi va da o crustă aurie și gustoasă.

Se dă checul la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până se face auriu, adică aprox 20 de minute, apoi se lasă la răcit.



Sugestie de servire: checul se poate servi alături de o cană cu lapte sau o ceașcă de băutură aromată din orz, care nu conține cofeină, îndulcită cu o linguriță de zahăr brut. Opțional, se poate da checul cu zahăr pudră.



Porții: 10

Timp de pregătire: 15 min

Timp de gătire: 20 min



Poftă Bună!



Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/07/chec-cu-pudra-de-roscove-mieji-de-nuca.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu pudra de roscove, mieji de nuca si para" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Bombonele din resturi

Bombonele din resturi

Se sfarama cat mai fin fursecurile si briosele.Intr-un vas se amesteca fursecurile si briosele sfaramitate

2 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri
Cartofi cu mazare si morcovi la cuptor

Cartofi cu mazare si morcovi la cuptor

1.Se incalzeste cuptorul la 200ᵒC. 2.Se intinde aluatul foietaj si se taie cercuri de diferite

2 voturi    1 comentariu
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marilena , 15 iulie 2019

    Foarte bun si gustos.

  • Fara foto

    Sonia , 12 iulie 2019

    Interesanta combinatie, dar rezultatul este fantastic de bun, bravo.

Dificultate

Medie

Timp

35 min

1 vot

Ingrediente

  • 5 ouă,
  • un praf de sare,
  • 3+1 linguri zahăr brut din trestie de zahăr,
  • 130 ml ulei,
  • 4 linguri cu vârf de făină,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • 1 lingură rasă Karob pudră de roșcove,
  • o mână de mieji de nucă,
  • 1 pară William mai coaptă,
  • Pentru servire:
  • 1 cană cu lapte,
  • 120 ml apă,
  • 1 linguriță orz solubil,
  • 1 linguriță zahăr brut,
  • 1 linguriță zahăr pudră

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Marilena

Foarte bun si gustos.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clatite Tiramisu Clatite Tiramisu

Se prepară aluatul pentru clătite prin mixarea ouălor cu laptele și esența de vanilie. Într-un bol se amestecă făina cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Faguri Faguri

Se amesteca toate ingredientele, apoi se pune câte puțin în forma de copt incinsa. Se coc și pe o parte și pe cealaltă,

0 voturi    0 comentarii
1h 59 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu branza si Fanta Madness