autor:

Anca E. Voicu
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 decembrie 2019

Ingrediente
100 g unt,, 2 ouă,, 3 linguri miere,, 3 linguri zahăr brut din trestie de zahăr Sano Vita,, un praf de sare,, 1 plic praf de copt Dr. Oetker,, 350 g făină, 4 linguriţe cacao,, 1 linguriţă mix mirodenii Belbake (anason stelat, coriandru, ghimbir, scorțișoară, cuișoare, cardamon),, , pentru decor:, 200 g ciocolată albă,, Coloranți alimentari naturali pudră (verde, orange, albastru),, fulgi de zahăr Dr. Oetker,, perle de zahăr Dr. Oetker,, fire colorate de zahăr Dr. Oetker

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

2 voturi

Mod de preparare



Se amestecă untul cu zahărul brut, ouale, un praf de sare, mierea, apoi se adaugă şi cacao, praf de copt, mixul de mirodenii şi făină cât cuprinde (aprox 300 g), amestecând bine. Se răstoarnă pe blatul de lucru presărat cu făină (aprox 50 g ), frământând până se obţine un aluat pufos, dar suficient de consistent pentru a-l putea întinde. Se dă la frigider 30 de minute.



Se întinde aluatul pe blatul de lucru într-o foaie potrivit de groasă. Se taie cu forme de patiserie şi se transferă într-o tavă pregătită cu foaie de copt.

Se dă la cuptor, la foc mediu, maxim 10 minute fiecare tavă (se verifică cu o scobitoare, dacă aceasta rămâne curată, atunci sunt făcute). Se obţin 3 tăvi cu turtă dulce. Se lasă la răcit.



Pentru decor: se topește ciocolata albă pe baie de abur sau la chocolate fondue. Se lasă 10 minute la răcit (sau cât să se închege ușor), apoi se împarte în mai multe castronele, în funcție de câte culori doriți să obțineți. Se adaugă coloranții alimentari, amestecând. Se transferă în pungi pentru decorat, care se taie la capăt. Cât mai puțin, ca apoi să putem desena cât mai subțire.

Se ornează după inspirație, fiecare formă de turtă dulce și se decorează cu fulgi, perle și fire de zahăr.



Se lasă la uscat pe un grătar de răcire sau o tavă, până a doua zi.



Se adaugă sfoară colorată și se ambalează în celofan. Sunt numai bune pentru atârnat în brad.



Timp de coacere: 10 min x 3 tăvi

Timp de pregătire și decorare: 2h

Porții: 30 buc



Poftă Bună!



Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/12/turta-dulce-2019.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Turta dulce

Turta dulce

Intr-o tigaie sau oala am caramelizat 50g zahar, peste am turnat apa si am lasat sa se topeasca tot

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Craciun
Turta dulce

Turta dulce

In copilarie, iubeam turta dulce, asa ca am cautat mereu secretul care ii da gustul specific. Am

3 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina , 29 aprilie 2020

    Imi plac mult!

  • Fara foto

    Andra , 03 ianuarie 2020

    Foarte bune si gustoase.

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 100 g unt,
  • 2 ouă,
  • 3 linguri miere,
  • 3 linguri zahăr brut din trestie de zahăr Sano Vita,
  • un praf de sare,
  • 1 plic praf de copt Dr. Oetker,
  • 350 g făină
  • 4 linguriţe cacao,
  • 1 linguriţă mix mirodenii Belbake (anason stelat
  • coriandru
  • ghimbir
  • scorțișoară
  • cuișoare
  • cardamon),
  • pentru decor:
  • 200 g ciocolată albă,
  • Coloranți alimentari naturali pudră (verde
  • orange
  • albastru),
  • fulgi de zahăr Dr. Oetker,
  • perle de zahăr Dr. Oetker,
  • fire colorate de zahăr Dr. Oetker

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Cristina

Imi plac mult!

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Retete de Craciun

Prajitura Televizor Prajitura Televizor

Foi: Intr-un castron se pun zaharul, untul, laptele, cacaua, ouale, amoniacul stins cu otet si putina faina. Se amesteca toate ingredientele

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Carnati din carne de porc si vitel Carnati din carne de porc si vitel

Carnea si grasimea se taie in bucati mari si se dau prin masina de tocat carne (am dat o parte din carne si prin robotul de bucatarie

2 voturi    0 comentarii
3h
Aperitive cu carne
Traistute dulci umplute cu ciocolata cu menta si seminte de dovleac