Se amesteca laptele praf cu cacaua cu o lingura de lemn si apoi se cerne amestecul in alt castron.
Se amestecă laptele praf cu cacaua cu o lingură de lemn și apoi se cerne amestecul în alt castron.
Se pregătește o tavă cu folie alimentară, ca să nu se lipească ciocolata.
Se mărunțește fisticul cu un cuțit zimțat.
Separat, se face siropul de zahăr cu apă, se lasă să fiarbă până se topește zahărul, apoi se pune untul, moment în care va face spumă. Se dă focul mic, se amestecă mai des și se mai lasă să fiarbă aprox 1 minut, apoi se încorporează amestecul de cacao și lapte praf, omogenizând. Se dă de pe foc, se amestecă energic, întrucât se solidifică repede.
Se toarnă ciocolata în tavă, nivelând cu o spatulă (este bine dacă aveți o spatulă de silicon, pentru că vă va ajuta să aranjați mai frumos și nu se lipește pe ea compoziția). Se presară fisticul și se învelește în folie alimentară.
Se dă la frigider.
Când s-a răcit, se poate porționa în pătrățele de aprox 3x3 cm.
Ciocolata de casă e atât de bună și se poate face în tot felul de variante.
Observație! Timpul de lucru este alert, de aceea trebuie să vă pregătiți dinainte tot ce vă trebuie: ingredientele, tava cu folie, ustensilele, mirodeniile. Ciocolata se solidifică repede. Se dă la frigider până la servire.
Timp de pregătire: 5 min
Timp de gătire: 5 min
Porții: 8
Poftă Bună!
Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/07/ciocolata-de-casa-cu-fistic.html
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii