autor:

Anca E. Voicu

» » , , Aperitive, Mancaruri pentru copii, Retete de post

Porumb copt

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 iulie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 iulie 2019

Ingrediente
8 porumbi,, Sare după gust

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

1 vot

Mod de preparare



Se încinge bine plita, pe foc mediu, la aragaz. Se desfac porumbii de frunze și se pun pe plită. Se rumenesc, întorcându-i, cu un clește, pe toate părțile, treptat și verificându-i să nu se ardă.

Pentru a nu se usca, imediat ce s-a rumenit, se ia porumbul, se trece prin jet de apă rece, scurt, apoi se sărează și se înfofolește într-un prosop de bucătărie curat, care să-l aburească și să-l mențină moale, se mai poate acoperi cu încă un prosop, la nevoie.

Se servesc calzi.



Porții: 4

Timp de pregătire: 5 min

Timp de gătire: 30 min



Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/07/porumb-copt.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Porumb copt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
PORUMB COPT

PORUMB COPT

Porumbul proaspat se gaseste in toate lunile de vara, putand fi consumat fiert,copt la grill, gratar

16 voturi    15 comentarii
2h
Aperitive
Chec cu ananas nectarine si ciocolata

Chec cu ananas nectarine si ciocolata

Amestecă făina cu nuca de cocos, zahărul, zahărul vanilat, praful de copt și sarea într-un

1 vot    0 comentarii
40 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Viorel , 12 iulie 2019

    Foarte, foarte bun, imi place mult.

  • Fara foto

    Alex , 12 iulie 2019

    Wauuu, este tare bun.

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

1 vot

Ingrediente

  • 8 porumbi,
  • Sare după gust

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

13 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Viorel

Foarte, foarte bun, imi place mult.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Tocana de galbiori Tocana de galbiori

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei. Cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Saramura de macrou Saramura de macrou

Peştii se eviscerează, dar se lasă cu tot cu cap. Se ung cu puţin ulei, se presară cu sare şi piper din belşug şi se pun

1 vot    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Negresa de post