Se dizolva drojdia in apa calduta, apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.
Se dizolva drojdia in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.Compozitia rezultata se torna peste faina amestecata cu jumatate de lingurita de sare si se framanta bine. Aluatul rezultat se unge cu ulei de masline ca sa nu prinda crusta si se lasa la dospit minim o ora.
Se curata si se caleste in putin ulei de masline prazul impreuna cu ardeiul si ciupercile tocate marunt.
Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga usturoiul maruntit si se mai lasa pe foc pana se inmoaie putin legumele.
Se rastoarna compozitia intr-un bol si se amesteca cu maslinele feliate.
Se intinde aluatul in foaie subtire se imparte in fasii de circa 10 cm lungime.
Pe fiecare fasie de aluat se intinde un strat subtire de legume apoi se ruleaza sub forma unor melcisori.
Se pun melcisorii in tava unsa si se dau la cuptor circa 30 de min sau pana devin aurii.
Dupa ce s-au copt se ung usor cu putin ulei de masline si se presara patrunjel verde. Sunt un deliciu !
Pofta buna !

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii