autor:

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura Fanta

Autor: raluca raluca (Bucatar sef)   
   Specific: 

Olanda


    Reteta postata pe: 30 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: raluca raluca (Bucatar sef)   
Specific:  

Olanda


Reteta postata pe: 30 octombrie 2006

Ingrediente
Blat: 6 oua, 6 linguri faina, 6 linguri zahar pudra, 100 ml ulei, 1 praf de copt, 1 zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, , Crema: 250 gr margarina, 400 gr zahar pudra, 300 gr branza de vaci dulce(proaspata), 50 gr stafide, 1 esenta de rom, , Jeleu: 500 ml suc Fanta de portocale sau lamaie, 1 budinca de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h

136 voturi

Mod de preparare

Pt.blat: se bat spuma albusurile impreuna cu zaharul pudra. Separat se amesteca galbenusurile cu uleiul, praful de copt, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Se incorporeza treptat in spuma de albusuri impreuna cu faina. Se unge o tava cu margarina, se presara cu faina, se toarna compozitia si se da la cuptor.

Crema: se freaca spuma margarina cu zaharul pudra, se adauga branza, stafidele si esenta de rom.

Jeleu: se fierbe sucul si se procedeaza exact ca la budinca (pentru un gust usor aromat-amarui se poate folosi suc de grapefruit). Se lasa la racit pana cand inca mai poate fi turnata.

Cand s-a racorit blatul, se pune peste el crema de branza, iar peste crema se toarna jeleul si se uniformizeaza. Prajitura poate fi taiata bine cand se raceste jeleul.

Nu este nevoie de decor suplimentar, dar se pot adauga bombonele colorate care se vor topi pe jeleu,efectul fiind asemanator cu un curcubeu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Fanta

Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu Fanta

Prajitura cu Fanta

Blatul se insiropeaza cu siropul facut din 12 linguri de zahar si 2 cani de apa. Se orneaza pe deasupra

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Giulia Moise , 24 februarie 2014

    TA\RE

  • alina , 11 noiembrie 2009

    cea mai buna prajitura din lume! Si nici nu e foarte greu de preparat!

  • anonim , 17 septembrie 2009

    La un plic de budinca nu merge 500 de ml de suc, ca nu iese.

Dificultate

Medie

Timp

1h

136 voturi

Ingrediente

  • Blat: 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar pudra
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • Crema: 250 gr margarina
  • 400 gr zahar pudra
  • 300 gr branza de vaci dulce(proaspata)
  • 50 gr stafide
  • 1 esenta de rom
  • Jeleu: 500 ml suc Fanta de portocale sau lamaie
  • 1 budinca de vanilie

Raporteaza reteta

alina

cea mai buna prajitura din lume! Si nici nu e foarte greu de preparat!

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Muffins cu mijloc moale si ciocolatos