Intai se prepara garnitura avand timpul de preparare mai mulng decat cel al somonului.
Se taie ceapa,usturoiul si ciupercile marunt.Se caleste ceapa pana devine aurie,se adauga usturoiul si la sfarsit ciupercile.Ciupercile nu trebuiesc lasate decat 2-3 minute,pana se inmoaie.
Separat ,cu o lingura de ulei,se caleste orezul pana devine stralucitor.Se amesteca cu ingredientele de mai sus.
Apa se pune la fiert,cand da in clocot se lasa focul la mediu si se adauga orezul.Se lasa 12 minute la fiert,se inchide forcul si se pune capac.
Somonul se usuca foarte bine cu hartie de bucatarie sau cu un prosop foarte curat si uscat.Se asezoneaz.
Uleiul se pune in tigaie,cand este incins se pune fileul de somon,se lasa numai 2 minute pe fiecare parte,trebuie sa fie crud in partea din mijloc,restul se gateste cu sosul de smantana.Se scoate din tigaie,se arunca grasimea reziduala.Se adauga smantana si ceapa verde taiata marunt,se lasa la foc foarte mic pana cand sosul capata consistenta aluatului de clatite.Fileurile de somon se pun cu grija pentru a nu se rupe,se intorc pe o parte si cealalta pentru a fi patrunse de sos.Se asezoneaza daca este nevoie.Se inchide focul.Pentru cei carora nu le place sosul dulce puteti adauga cateva picaturi de zama de lamaie.Daca sosul este prea gros puteti adauga smantana,daca este foarte sbtire il mai lasati pe foc mic cateva minute.Daca pestele se fierbe prea mult cu sosul devine sec si fad.Nu este necesar sa il lasati decat cateva minute la fiert in smantana.
Se serveste cu garnitura de orez cu ciuperci
Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii