autor:

Liana

» » Mancaruri cu peste

Somon cu sos de smantana/Garnitura de orez cu ciuperci

Autor: Liana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Olanda


    Reteta postata pe: 14 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Liana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Olanda


Reteta postata pe: 14 martie 2012

Ingrediente
Somon File -4 portii, Smantana -250 ml, Ceapa verde -dupa gust, Ulei -1 lingura, , Orez(bob rotund)-240 gr(60gr/persoana), Ceapa -1 bucata, Usturoi -2 catei, Ciuperci -200 gr, Ulei -3 linguri, Apa -480 ml

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

3 voturi

Mod de preparare

Intai se prepara garnitura avand timpul de preparare mai mulng decat cel al somonului.
Se taie ceapa,usturoiul si ciupercile marunt.Se caleste ceapa pana devine aurie,se adauga usturoiul si la sfarsit ciupercile.Ciupercile nu trebuiesc lasate decat 2-3 minute,pana se inmoaie.
Separat ,cu o lingura de ulei,se caleste orezul pana devine stralucitor.Se amesteca cu ingredientele de mai sus.
Apa se pune la fiert,cand da in clocot se lasa focul la mediu si se adauga orezul.Se lasa 12 minute la fiert,se inchide forcul si se pune capac.


Somonul se usuca foarte bine cu hartie de bucatarie sau cu un prosop foarte curat si uscat.Se asezoneaz.
Uleiul se pune in tigaie,cand este incins se pune fileul de somon,se lasa numai 2 minute pe fiecare parte,trebuie sa fie crud in partea din mijloc,restul se gateste cu sosul de smantana.Se scoate din tigaie,se arunca grasimea reziduala.Se adauga smantana si ceapa verde taiata marunt,se lasa la foc foarte mic pana cand sosul capata consistenta aluatului de clatite.Fileurile de somon se pun cu grija pentru a nu se rupe,se intorc pe o parte si cealalta pentru a fi patrunse de sos.Se asezoneaza daca este nevoie.Se inchide focul.Pentru cei carora nu le place sosul dulce puteti adauga cateva picaturi de zama de lamaie.Daca sosul este prea gros puteti adauga smantana,daca este foarte sbtire il mai lasati pe foc mic cateva minute.Daca pestele se fierbe prea mult cu sosul devine sec si fad.Nu este necesar sa il lasati decat cateva minute la fiert in smantana.
Se serveste cu garnitura de orez cu ciuperci
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu sos de smantana/Garnitura de orez cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 20 martie 2012

    Intradevar o delicateta yumi,yumi si foarte frumos prezentata...Felicitari !*****

  • Liana

    Liana (Chef de cuisine) , 20 martie 2012

    Delicious flavours,multumesc frumos.

  • delicious flavours

    delicious flavours (Chef de cuisine) , 19 martie 2012

    O mancare delicioasa intr-o prezentare frumoasa!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

3 voturi

Ingrediente

  • Somon File -4 portii
  • Smantana -250 ml
  • Ceapa verde -dupa gust
  • Ulei -1 lingura
  • Orez(bob rotund)-240 gr(60gr/persoana)
  • Ceapa -1 bucata
  • Usturoi -2 catei
  • Ciuperci -200 gr
  • Ulei -3 linguri
  • Apa -480 ml

Raporteaza reteta

Retete
de Liana
Prajitura Battenberg

Prajitura Battenberg

Cuptorul trebuie preincalzit la 180 grade/mediu cu 20 minute inainte de a fi folosit,altfel aluatul

2 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Torturi
Gum Paste sau reteta bazica pentru modelaj in pasta de zahar

Gum Paste sau reteta bazica pentru modelaj in pasta de zahar

C.M.C. -sau Carboximeytil Celuloza,este o guma sintetica(rasina) care da elasticitate si corp , se

21 voturi    20 comentarii
1h 30 min
Torturi
Vermicelli cu ciuperci urechi de lemn si sparanghel salbatic

Vermicelli cu ciuperci urechi de lemn si sparanghel salbatic

Intr-un vas punem pasta de orez si o acoperim in totalitate cu apa,se lasa circa 30 minute,nu mai

2 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Retete vegetariene

Lia Maria (Chef de cuisine)

Intradevar o delicateta yumi,yumi si foarte frumos prezentata...Felicitari !*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Obletel crocant