Somon cu sos de smantana/Garnitura de orez cu ciuperci

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Somon cu sos de smantana/Garnitura de orez cu ciuperci

Ingrediente

  • Somon File -4 portii
  • Smantana -250 ml
  • Ceapa verde -dupa gust
  • Ulei -1 lingura
  • Orez(bob rotund)-240 gr(60gr/persoana)
  • Ceapa -1 bucata
  • Usturoi -2 catei
  • Ciuperci -200 gr
  • Ulei -3 linguri
  • Apa -480 ml

Mod de preparare

Intai se prepara garnitura avand timpul de preparare mai mulng decat cel al somonului.

Se taie ceapa,usturoiul si ciupercile marunt.Se caleste ceapa pana devine aurie,se adauga usturoiul si la sfarsit ciupercile.Ciupercile nu trebuiesc lasate decat 2-3 minute,pana se inmoaie.

Separat ,cu o lingura de ulei,se caleste orezul pana devine stralucitor.Se amesteca cu ingredientele de mai sus.

Apa se pune la fiert,cand da in clocot se lasa focul la mediu si se adauga orezul.Se lasa 12 minute la fiert,se inchide forcul si se pune capac.

Somonul se usuca foarte bine cu hartie de bucatarie sau cu un prosop foarte curat si uscat.Se asezoneaz.

Uleiul se pune in tigaie,cand este incins se pune fileul de somon,se lasa numai 2 minute pe fiecare parte,trebuie sa fie crud in partea din mijloc,restul se gateste cu sosul de smantana.Se scoate din tigaie,se arunca grasimea reziduala.Se adauga smantana si ceapa verde taiata marunt,se lasa la foc foarte mic pana cand sosul capata consistenta aluatului de clatite.Fileurile de somon se pun cu grija pentru a nu se rupe,se intorc pe o parte si cealalta pentru a fi patrunse de sos.Se asezoneaza daca este nevoie.Se inchide focul.Pentru cei carora nu le place sosul dulce puteti adauga cateva picaturi de zama de lamaie.Daca sosul este prea gros puteti adauga smantana,daca este foarte sbtire il mai lasati pe foc mic cateva minute.Daca pestele se fierbe prea mult cu sosul devine sec si fad.Nu este necesar sa il lasati decat cateva minute la fiert in smantana.

Se serveste cu garnitura de orez cu ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economici

Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economici

Incearca reteta simpla de tocinei de cartofi, usor de preparat, crocanti si deliciosi. Cu doar cateva ingrediente economice...

Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economici
Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoare

Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoare

Rasfata-ti familia cu o portie de peste cu roșii și usturoi la cuptor. Pregateste simplu si rapid pentru cei dragi o masa...

Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoare
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise