autor:

Gina de Jong

» » Dulciuri diverse

Chec rotund (Tulband cake )

Autor: Gina de Jong (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Olanda


    Reteta postata pe: 07 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gina de Jong (Chef de cuisine)   
Specific:  

Olanda


Reteta postata pe: 07 februarie 2013

Ingrediente
3 oua,, 250 gr.zahar,, 200 ml.lapte(rece),, 100 ml.ulei(floarea soarelui),, Faina cat cuprinde pentru a face un aluat ca o smantana mai groasa., Fructe confiate,nuci., Esente: vanilie,lamaie sau coaja de lamaie., Sare: un varf de cutit., Un pachetel de praf de copt., Putin de unt(50 gr) pentru uns forma de chec., Zahar pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron mare (de preferat de plastic sau sticla),se pun ouale intregi cu zaharul,se bat cu mixerul(telul)la turatie mare,pana se face o spuma ,dupa se adauga uleiul lasand mixerul la un stand mai mic de turatie,apoi se adauga laptele in care a fost adaugata sarea pentru sa fie deja topita inainte sa fie adaugata in castron,dupa adaugat praful de copt impreuna cu faina pana se face un aluat gros ca o smantana,mixam bine pana numai ramane gogolosi de faina,apoi mai adaugam in compozitie ,fructele confiate,nucile si esentele,iar acestea le amestecam cu o lingura de lemn.

Cuptorul trebuie incins la 180 grade,compozitia pusa in forma care este unsa bine cu unt si putin tapetata cu faina ca sa nu se lipeasca .

La cuptor trebuie lasat intre 45 minute- 1 ora,pana se face putin aurie la culoare,se scoate din forma si se pudreaza cu zahar pudra.

Daca nu aveti forma rotunda de chec puteti sa folositi si o alta forma .

Va doresc ''Pofta buna"".
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec rotund (Tulband cake )" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Musuroi de cartita

Musuroi de cartita

Se face un blat din oua batute cu zahar in care se adauga pe rand budinca, praful de cacao, praful

15 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Chec cu lamaie si ciocolata

Chec cu lamaie si ciocolata

Ingredientele trebuiesc tinute la temperatura camerei inainte de a pregati checul. Untul il topim. Intr-un

0 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

    superrrr...

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

    Un deliciu ! ***** Ps: imi place mult forma.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

    Superb ! Si e asa de ...gustos.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 3 oua,
  • 250 gr.zahar,
  • 200 ml.lapte(rece),
  • 100 ml.ulei(floarea soarelui),
  • Faina cat cuprinde pentru a face un aluat ca o smantana mai groasa.
  • Fructe confiate,nuci.
  • Esente: vanilie,lamaie sau coaja de lamaie.
  • Sare: un varf de cutit.
  • Un pachetel de praf de copt.
  • Putin de unt(50 gr) pentru uns forma de chec.
  • Zahar pudra.

Raporteaza reteta

Retete
de Gina de Jong
Carne de pui cu sos de ciuperci si orez cu legume

Carne de pui cu sos de ciuperci si orez cu legume

Se prajeste carnea de pui in putin ulei,pana se rumeneste bine ,separat punem o oala cu apa pentru

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dulceata de coacaze rosii

Dulceata de coacaze rosii

In primul rand,fructele trebuie bine spalate cu apa rece si lasate la scurs, apoi pregatim oala(de

26 voturi    4 comentarii
3h 15 min
Dulciuri diverse
Chiftele si piure de cartofi cu andiva verde

Chiftele si piure de cartofi cu andiva verde

Chiftele:se amesteca carnea tocata cu usturoiul tocat marunt(sau pisat)se adauga ardeiul iute, sare,boia

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

mac myra (Chef de cuisine)

superrrr...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Globulete dulci de Craciun