Intr-un castron mare (de preferat de plastic sau sticla),se pun ouale intregi cu zaharul,se bat cu mixerul(telul)la turatie mare,pana se face o spuma ,dupa se adauga uleiul lasand mixerul la un stand mai mic de turatie,apoi se adauga laptele in care a fost adaugata sarea pentru sa fie deja topita inainte sa fie adaugata in castron,dupa adaugat praful de copt impreuna cu faina pana se face un aluat gros ca o smantana,mixam bine pana numai ramane gogolosi de faina,apoi mai adaugam in compozitie ,fructele confiate,nucile si esentele,iar acestea le amestecam cu o lingura de lemn.
Cuptorul trebuie incins la 180 grade,compozitia pusa in forma care este unsa bine cu unt si putin tapetata cu faina ca sa nu se lipeasca .
La cuptor trebuie lasat intre 45 minute- 1 ora,pana se face putin aurie la culoare,se scoate din forma si se pudreaza cu zahar pudra.
Daca nu aveti forma rotunda de chec puteti sa folositi si o alta forma .
Va doresc ''Pofta buna"".

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii