Se taie pieptul de pui in 6-7 bucati mai mari si se pune la foc cu o lingura de ulei, Vegeta si putina apa. Se lasa sa se patrunda bine.
Pt. sos, se pune otetul la foc mic, se adauga untul, faina amestecata cu zeama de lamaie si sarea. Se da intr-un clocot. Daca sosul se separa (cum mi s-a intamplat mie!), se scurge lichidul intr-o cana, grosul se mixeaza bine cu mixerul, se adauga smantana amestecata cu galbenusul de ou, batut usor. Treptat se adauga lichidul oprit in cana si se bate cu mixerul, ca la maioneza. La sfarsit se adauga patrunjelul.
Varza se pune la fiert cu o lingura de Vegeta, pana se patrunde usor. Se scurge de apa si se pune intr-un vas impreuna cu putin unt (si putin marar). Se amesteca usor. Se adauga si cateva migdale rumenite putin (eu nu am pus).
Sosul se serveste peste puiul fierbinte si impreuna cu garnitura de varza. Pt. reincalzire, folositi cuptorul cu microunde.
Pofta buna!
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii