autor:

Gabri...Ela

» » Sosuri

Pui cu sos olandez si varza de Bruxelles

Autor: Gabri...Ela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Olanda


    Reteta postata pe: 16 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabri...Ela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Olanda


Reteta postata pe: 16 ianuarie 2012

Ingrediente
1 piept pui,, 1 lingura ulei,, 1 lingura Vegeta, , ***, , 125g unt,, 1 lingura otet de mere,, 2 lingurite faina,, 2 lingurite zeama de lamaie,, 1/4 cana smantana,, 1 galbenus,, 1 lingurita sare,, patrunjel verde (sau uscat), , ***, , 500g varza de Bruxelles,, 1 lingura Vegeta,, 30g unt.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

18 voturi

Mod de preparare

Se taie pieptul de pui in 6-7 bucati mai mari si se pune la foc cu o lingura de ulei, Vegeta si putina apa. Se lasa sa se patrunda bine.
Pt. sos, se pune otetul la foc mic, se adauga untul, faina amestecata cu zeama de lamaie si sarea. Se da intr-un clocot. Daca sosul se separa (cum mi s-a intamplat mie!), se scurge lichidul intr-o cana, grosul se mixeaza bine cu mixerul, se adauga smantana amestecata cu galbenusul de ou, batut usor. Treptat se adauga lichidul oprit in cana si se bate cu mixerul, ca la maioneza. La sfarsit se adauga patrunjelul.
Varza se pune la fiert cu o lingura de Vegeta, pana se patrunde usor. Se scurge de apa si se pune intr-un vas impreuna cu putin unt (si putin marar). Se amesteca usor. Se adauga si cateva migdale rumenite putin (eu nu am pus).
Sosul se serveste peste puiul fierbinte si impreuna cu garnitura de varza. Pt. reincalzire, folositi cuptorul cu microunde.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos olandez si varza de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Pui cu legume de vara

Pui cu legume de vara

Se incalzeste cuptorul la 190⁰C. Intr-un vas se amesteca uleiul cu coaja rasa si zeama de lamaie,

8 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Sosuri
Sos de legume

Sos de legume

Se curata, se spala si se taie bucati legumele si zarzavaturile, apoi se pun la calit in ulei in

8 voturi    0 comentarii
40 min
Sosuri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    7uu , 26 mai 2015

    uuu

  • Fara foto

    Shi Atat Geo , 26 mai 2015

    super buna

  • Fara foto

    Ababei Mona (Bucatar) , 12 februarie 2015

    Arata foarte bine.

    • Fara foto

      Ana Anica , 20 mai 2014

      e foarte buna

    • Gabri...Ela

      Gabri...Ela (Chef de cuisine) , 06 martie 2013

      Reteta este dintr-o revista cu mancaruri din Australia si se numeste exact asa cum am tradus eu. Ce inseamna pentru tine sos olandez?

    • Fara foto

      nameno (Bucatar sef) , 05 martie 2013

      Toate bune si frumoase , dar sosul pe care il descrii mai sus nu e si nici macar nu arata a sos olandez

    • Lucia

      Lucia (Chef de cuisine) , 18 mai 2012

      Deja mi-e pofta... O reteta pe care am s-o incerc la sfarsitul acesta de saptamana! Merci mult

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2012

      Delicios!

    • Gabri...Ela

      Gabri...Ela (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2012

      Si pe mine ma tenteaza bunataturile pe care le faci tu! Pline de seminte si condimente care mai de care mai sofisticate!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2012

      Mmmmmmmmmmmmm ce tentant!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

18 voturi

Ingrediente

  • 1 piept pui,
  • 1 lingura ulei,
  • 1 lingura Vegeta
  • ***
  • 125g unt,
  • 1 lingura otet de mere,
  • 2 lingurite faina,
  • 2 lingurite zeama de lamaie,
  • 1/4 cana smantana,
  • 1 galbenus,
  • 1 lingurita sare,
  • patrunjel verde (sau uscat)
  • ***
  • 500g varza de Bruxelles,
  • 1 lingura Vegeta,
  • 30g unt.

Raporteaza reteta

Retete
de Gabri...Ela
Fursecuri cu nuci si coaja de portocala

Fursecuri cu nuci si coaja de portocala

Blat: Se mixeaza toate ingredientele, in ordine, pana se obtine o pasta, care se lasa la frigider

11 voturi    1 comentariu
2h 15 min
Dulciuri diverse
Inel cu stafide si scortisoara

Inel cu stafide si scortisoara

Amesteca untul, zaharul si laptele si pune-le la foc mic pana se dizolva zaharul. Incalzeste apa(sa

6 voturi    4 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Dulceata de portocale, grape-fruit si lamaie

Dulceata de portocale, grape-fruit si lamaie

Se cojesc portocalele si grape-fruit-ul, si cojile se taie cubulete. Se fierb cojile in 6 cani de

15 voturi    4 comentarii
20h 15 min
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Sos de Hrean
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania