autor:

Gabri...Ela

» » Sosuri

Pui cu sos olandez si varza de Bruxelles

Autor: Gabri...Ela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Olanda


    Reteta postata pe: 16 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabri...Ela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Olanda


Reteta postata pe: 16 ianuarie 2012

Ingrediente
1 piept pui,, 1 lingura ulei,, 1 lingura Vegeta, , ***, , 125g unt,, 1 lingura otet de mere,, 2 lingurite faina,, 2 lingurite zeama de lamaie,, 1/4 cana smantana,, 1 galbenus,, 1 lingurita sare,, patrunjel verde (sau uscat), , ***, , 500g varza de Bruxelles,, 1 lingura Vegeta,, 30g unt.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

19 voturi

Mod de preparare

Se taie pieptul de pui in 6-7 bucati mai mari si se pune la foc cu o lingura de ulei, Vegeta si putina apa. Se lasa sa se patrunda bine.
Pt. sos, se pune otetul la foc mic, se adauga untul, faina amestecata cu zeama de lamaie si sarea. Se da intr-un clocot. Daca sosul se separa (cum mi s-a intamplat mie!), se scurge lichidul intr-o cana, grosul se mixeaza bine cu mixerul, se adauga smantana amestecata cu galbenusul de ou, batut usor. Treptat se adauga lichidul oprit in cana si se bate cu mixerul, ca la maioneza. La sfarsit se adauga patrunjelul.
Varza se pune la fiert cu o lingura de Vegeta, pana se patrunde usor. Se scurge de apa si se pune intr-un vas impreuna cu putin unt (si putin marar). Se amesteca usor. Se adauga si cateva migdale rumenite putin (eu nu am pus).
Sosul se serveste peste puiul fierbinte si impreuna cu garnitura de varza. Pt. reincalzire, folositi cuptorul cu microunde.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos olandez si varza de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos rosu usturoiat

Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Sosuri
Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

- Puneti apa la fiert intr-o oala si cand fierbe adaugati cuburile de pui. - Intre timp amestecati

2 voturi    0 comentarii
1h
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii

  • Aurora , 09 ianuarie 2020

    Nu mai folositi Vegeta! Preparatele capata un gust artificial, din pacate. Pentru un plus de gust, la fiertul carnii adaugati o ceapa si un morvov, iar varza se fierbe doar in apa cu sare

  • 7uu , 26 mai 2015

    uuu

  • Shi Atat Geo , 26 mai 2015

    super buna

    • Ababei Mona (Bucatar) , 12 februarie 2015

      Arata foarte bine.

    • Ana Anica , 20 mai 2014

      e foarte buna

    • Gabri...Ela

      Gabri...Ela (Chef de cuisine) , 06 martie 2013

      Reteta este dintr-o revista cu mancaruri din Australia si se numeste exact asa cum am tradus eu. Ce inseamna pentru tine sos olandez?

    • nameno (Bucatar sef) , 05 martie 2013

      Toate bune si frumoase , dar sosul pe care il descrii mai sus nu e si nici macar nu arata a sos olandez

    • Lucia

      Lucia (Chef de cuisine) , 18 mai 2012

      Deja mi-e pofta... O reteta pe care am s-o incerc la sfarsitul acesta de saptamana! Merci mult

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2012

      Delicios!

    • Gabri...Ela

      Gabri...Ela (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2012

      Si pe mine ma tenteaza bunataturile pe care le faci tu! Pline de seminte si condimente care mai de care mai sofisticate!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2012

      Mmmmmmmmmmmmm ce tentant!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

19 voturi

Ingrediente

  • 1 piept pui,
  • 1 lingura ulei,
  • 1 lingura Vegeta
  • ***
  • 125g unt,
  • 1 lingura otet de mere,
  • 2 lingurite faina,
  • 2 lingurite zeama de lamaie,
  • 1/4 cana smantana,
  • 1 galbenus,
  • 1 lingurita sare,
  • patrunjel verde (sau uscat)
  • ***
  • 500g varza de Bruxelles,
  • 1 lingura Vegeta,
  • 30g unt.

Raporteaza reteta

Retete
de Gabri...Ela
Fursecuri cu nuci si coaja de portocala

Fursecuri cu nuci si coaja de portocala

Blat: Se mixeaza toate ingredientele, in ordine, pana se obtine o pasta, care se lasa la frigider

13 voturi    1 comentariu
2h 15 min
Dulciuri diverse
Inel cu stafide si scortisoara

Inel cu stafide si scortisoara

Amesteca untul, zaharul si laptele si pune-le la foc mic pana se dizolva zaharul. Incalzeste apa(sa

6 voturi    4 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Dulceata de portocale, grape-fruit si lamaie

Dulceata de portocale, grape-fruit si lamaie

Se cojesc portocalele si grape-fruit-ul, si cojile se taie cubulete. Se fierb cojile in 6 cani de

16 voturi    4 comentarii
20h 15 min
Conserve si muraturi

Aurora

Nu mai folositi Vegeta! Preparatele capata un gust artificial, din pacate. Pentru un plus de gust, la fiertul carnii adaugati o ceapa si un morvov, iar varza se fierbe doar in apa cu sare

Retete

din Sosuri

Pasta de ardei Pasta de ardei

Se curata gogosarii, ardeii kapia, ardeii galbeni, ardeii bulgaresti de cotoare si seminte, se dau prin masina de carne si se pun intr-un

2 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Sos de visine pentru friptura