autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Clatite olandeze

Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Olanda


    Reteta postata pe: 15 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Olanda


Reteta postata pe: 15 iunie 2009

Ingrediente
250 gr faina, 350 ml lapte caldut, 4 linguri ulei, 1 ou, 7 grame drojdie uscata, 1 lingura zahar(daca le faceti cu umplutura sarata nu-l puneti, adaugati mai multa sare), 1 varf cutit sare, 1 esenta vanilie(pentru varianta dulce), , inca putin ulei pentru uns tava, , Va mai trebuie, , - o tava speciala care se numeste aebleskiver, - un tub de ketchup/maioneza cu care turnati compozitia in adanciturile tavii

Dificultate: Medie Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Faina se amesteca cu zaharul si sarea si se cerne.
Se face in mijloc o gaura si se toarna acolo drojdia dizolvata in putin lapte caldut.
Se amesteca incet cu telul si se adauga putin cate putin si restul de lapte. Daca amestecati cu telul aluatul nu va face cocoloase.
Se adauga si oul batut putin si apoi uleiul. Obtineti un aluat putin mai gros decat la clatite.
Se acopera cu folie sau un prosop curat si se lasa amestecul la crescut 1 ora la loc caldu si fara cuenti.
Se pune tava pe aragaz la incins si se ung gaurele cu putin ulei sau unt, folosind o pensula de silicon sau ceva asemanator. Uleiul nu trebuie sa balteasca
Focul sub tava e ca si la clatitele clasice, mediu spre mic.
Aluatul se pune in tubul de ketchup si se umplu gaurile tavei
Pentru cele cu umplutura: umpleti adancitura doar pana la jumatate, adaugati umplutura(ciocolata, fructe, crema de caramel, dulceata.....) si apoi completati cu aluat pana se umple forma.
Cand se vede pe margine ca incep sa se coaca, dar deasupra inca nu sunt facute, doar cresc putin, le intoarceti folosind un bat pentru frigarui.
Se intorc toate clatitele si se mai lasa putin sa se coaca si pe cealalta parte
Se servesc pudrate cu zahar pudra cu vanilie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite olandeze" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu capsuni si caise

Tarta cu capsuni si caise

Se bat ouale cu praful de sare si zaharul foarte bine,apoi se adauga margarina si mirodeniile,iar

7 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat

Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat

Foile de placinta se scot de la congelator cu 1-2 ore inainte. Branza se piseaza cu furculita si

12 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • roxi-roxi

    roxi-roxi (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2013

    Foarte interesant, dar unde gasim tava?

Dificultate

Medie

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 350 ml lapte caldut
  • 4 linguri ulei
  • 1 ou
  • 7 grame drojdie uscata
  • 1 lingura zahar(daca le faceti cu umplutura sarata nu-l puneti
  • adaugati mai multa sare)
  • 1 varf cutit sare
  • 1 esenta vanilie(pentru varianta dulce)
  • inca putin ulei pentru uns tava
  • Va mai trebuie
  • - o tava speciala care se numeste aebleskiver
  • - un tub de ketchup/maioneza cu care turnati compozitia in adanciturile tavii

Raporteaza reteta

Retete
de otilia21
Pui cu ciuperci si smantana

Pui cu ciuperci si smantana

Se fierbe separat puiul 10-15 minute si cartofii curatati si taiati cubulete, dar sa nu se sfarame;

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu pui si sos Pesto

Pizza cu pui si sos Pesto

Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius. Imprastiati sosul Pesto pe suprafata blatului

2 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Salata greceasca

Salata greceasca

Tineti fiecare ingredient separat inainte de a servi, pentru a nu acapara ceapa savoarea celorlalte.

4 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci
roxi-roxi

roxi-roxi (Chef de cuisine)

Foarte interesant, dar unde gasim tava?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Budinca de orez cu lapte, cu mere si scortisoara