autor:

ALINA BANICA

» » Paste si pizza

Pizza de casa

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Olanda


    Reteta postata pe: 29 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Olanda


Reteta postata pe: 29 aprilie 2010

Ingrediente
Pentru aluat:, - 200 ml apa calduta, - 50 ml ulei, - 1 lingura sare, - 1 lingura zahar, - 1 plic de drojdie uscata, - faina, , Pentru topping:, - 250 g sunca presata, - 1 cabanos, - 5-6 ciuperci, - 200 g cascaval, - 100 g boabe de porumb, - sos de rosii, - sare, - busuioc, - piper.

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

1. Se amesteca in masina de paine apa, sare, zahar si ulei. Se adauga putina faina, iar apoi drojdia uscata si se lasa la framantat. Se adauga apoi treptat faina pana obtinem un aluat de consistenta potrivita. Programul dureaza 1 h si 30 min, timp in care aluatul este framantat si lasat la dospit.
2. Intre timp se toaca marunt sunca presata, cabanosul, ciupercile, se scurge porumbul de zeama.
3. Se rastoarna aluatul pe masa de lucru si se intinde blatul.
4. Se aseaza aluatul in tava unsa in prealabil cu putin ulei si se inteapa in mai multe locuri.
5. Se introduce blatul in cuptorul incins in prealabil pentru 10 minute.
6. Dupa 10 minute se scoate si se adauga sunca, ciupercile si cabanosul si se mai introduce 10 munute in cuptor.
7. Dupa 10 minute se adauga porumbul boabe, cascavalul, sare, piper, busuioc si sos de rosii.
8. Se mai lasa 10 minute in cuptor.
9. Se serveste cu sos de rosii.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
pizza de casa

pizza de casa

Mod de preparare Se pune intr-un castronel drojdia amestecata cu 1 lingura de faina, 3-4 linguri

149 voturi    5 comentarii
1h
Paste si pizza
Pizza de casa

Pizza de casa

Aluatul: - drojdia se pune la dospit in putin lapte si zahar (in mijlocul fainii) - cand a dospit

167 voturi    6 comentarii
1h
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

    Da! Se pot folosi blaturi precoapte, sau felii de paine, dupa cum spuneti, dar eu prefer sa fac eu blatul, masina de paine ma ajuta foarte mult, si este foarte gustos si crocant!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Foarte buna! Delicioasa. Sa fie mai rapid, eu uneori nu mai fac aluat, folosesc felii de paine, e la fel de gustoasa si arata asa.

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • - 200 ml apa calduta
  • - 50 ml ulei
  • - 1 lingura sare
  • - 1 lingura zahar
  • - 1 plic de drojdie uscata
  • - faina
  • Pentru topping:
  • - 250 g sunca presata
  • - 1 cabanos
  • - 5-6 ciuperci
  • - 200 g cascaval
  • - 100 g boabe de porumb
  • - sos de rosii
  • - sare
  • - busuioc
  • - piper.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

3 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Da! Se pot folosi blaturi precoapte, sau felii de paine, dupa cum spuneti, dar eu prefer sa fac eu blatul, masina de paine ma ajuta foarte mult, si este foarte gustos si crocant!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paste cu branza de capra,spanac si chilli
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide