1. Se amesteca in masina de paine apa, sare, zahar si ulei. Se adauga putina faina, iar apoi drojdia uscata si se lasa la framantat. Se adauga apoi treptat faina pana obtinem un aluat de consistenta potrivita. Programul dureaza 1 h si 30 min, timp in care aluatul este framantat si lasat la dospit.
2. Intre timp se toaca marunt sunca presata, cabanosul, ciupercile, se scurge porumbul de zeama.
3. Se rastoarna aluatul pe masa de lucru si se intinde blatul.
4. Se aseaza aluatul in tava unsa in prealabil cu putin ulei si se inteapa in mai multe locuri.
5. Se introduce blatul in cuptorul incins in prealabil pentru 10 minute.
6. Dupa 10 minute se scoate si se adauga sunca, ciupercile si cabanosul si se mai introduce 10 munute in cuptor.
7. Dupa 10 minute se adauga porumbul boabe, cascavalul, sare, piper, busuioc si sos de rosii.
8. Se mai lasa 10 minute in cuptor.
9. Se serveste cu sos de rosii.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii